Keményen nekimentek a női filmesek Johnny Deppnek

Spanyolország egyik legnépszerűbb női filmkészítői csoportja negatívan értékelte a San Sebastian filmfesztivál döntését, aminek értelmében Johnny Depp a legnagyobb elismerésben részesül. A színész idén megkapja a Donostia-díjat, ami a fesztivál legrangosabb kitüntetése.

A női filmesek elmondása alapján rossz hírnevet ad az eseménynek a díjazás, hiszen egy angol bíró elismerte, hogy a családon belüli erőszak vádja Depp ellen „lényegében helytálló“ volt. Cristina Andreu, a Spanyol Női Filmkészítők és Audiovizuális Média Egyesületének elnöke kijelentette, nagyon meglepődött a hír hallatán.

„Ez nagyon rossz képet fest a fesztiválról és a vezetőségről, ezen kívül szörnyű üzenetet küld a nyilvánosságnak. Nem érdekes, ha zaklatsz valakit, ha jó színész vagy“ - nyilatkozta. Hozzátette, hogy az egyesület a következő lépéseken gondolkodik.

A fesztivál szeptember 17. és 25. között kerül megrendezésre Észak-Spanyolországban. Depp 22-én veszi át a díjat személyesen. Tavaly Johnny Depp elveszítette a pert egy angol újság, a The Sun ellen, mely asszonyverőnek titulálta. Márciusban a bíróság elutasította a fellebezési kérelmét. Depp pert indított egykori felesége, Amber Heard ellen, és 50 millió dollár kártérítést követel egy írás miatt, amiben Heard a családon belüli erőszakról mesél. A tárgyalást elhalasztották 2022. április 22-ig.

Deppet idén augusztusban a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon különdíjjal tüntetik ki.