79 Batman  (2022)

Érdekes hírek érkeznek a Warner Bros. háza tájáról, ám nem kizárt, hogy néhányan nem fognak nekik túlzottan örülni. Ám úgy néz ki, hogy a Warner felpörgetné a DC-filmek készítését, ami azt jelenti, hogy 2022-től akár évi hat DC-film debütálhat majd. Itt jön a képbe a DC kiterjesztett multiverzuma, Batman, és az HBO Max.

Na tegyük tisztába! A DC-filmekért is felelős Walter Hamada a napokban adott interjút a The New York Times magazinnak, amelyben a Warner hosszabb távú terveit taglalta a DC-filmekkel kapcsolatban. Elmondásából pedig elég érdekes jövőkép rajzolódik ki.

Walter Hamada ugyanis arról számolt be, hogy a jövőben eléggé felpörgetnék a DC-filmek gyártását, ami azt jelenti, hogy akár évi hat új film is bemutatásra kerülhet. A tervek szerint a nagyobb költségvetésű, illetve a várakozások szerint jóval kevesebb rizikót jelentő filmeket egyből a mozikban mutatják majd be. Ilyen lesz például a Black Adamis. Azok a filmek és DC-karakterek, akik a készítők szerint nagyobb kockázati tényezőt jelentenek, egyből a HBO Maxon mutatkozhatnak be. Bár e tekintetben konkrét címekről nem esett szó, a The New York Times tippje szerint Batgirl vagy Static Shock lehet ilyen karakter.

De Walter Hamada arról is beszélt, hogy a Warner szeretne nagyon rámenni a DC-féle multiverzum dologra is, ami azt jelenti, hogy egy azon szuperhős akár több egymástól független franchise-ban is szerepelhet majd egyszerre. Erre a legjobb példa Batman lehet, aki jelenleg Robert Pattinson által kel majd életre, de a Batman mozi pont nem lesz része a multiverzumnak. Abban ugyanis a Ben Affleck féle denevérember fog szerepelni, mellette pedig egy igazi veterán is magára ölti majd az alakját: Michael Keaton.

A Warner egyébként nem csak a rizikósabb DC-s szuperhősmozikat tolná ki a HBO Maxra, hanem az ezekhez kapcsolódó mellékágakat és sorozatokat is. Ha pedig minden tervük megvalósul, akkor tulajdonképpen igen gazdagon el lesznek látva a DC-rajongók tartalommal a következő években. Batman-filmből is kettőre készülhetnek majd évente.