Kevin Spacey megindokolta, hogy miért a szexuális zaklatási vádak közepette coming outolt

Kevin Spacey tanúskodott a londoni tárgyalásán. A színész jelenleg is bíróság előtt áll Londonban, és 12 rendbeli szexuális zaklatás vádjával néz szembe.

Spacey csütörtökön (július 14-én) tanúskodott a perben:

"Az LMBTQ+ közösség tagjai felháborodtak, mert egy vádaskodásra válaszolva coming outoltam korábban, és most már értem, miért olvasták ezt így" - mondta Spacey a tárgyalóteremben (via Variety) - "Nagy nyomás alatt voltam, hogy mondanom kell valamit, s hogy PR-rémálom lenne, ha nem tenném. Megértem, hogy az emberek miért reagáltak úgy, ahogyan reagáltak."

"A meleg közösség már nagyon régóta nyomást gyakorolt rám a coming out miatt" - folytatta Spacey. Megosztotta, nem tervezte, hogy a vádakra reagálva coming outol, de azt mondta, azt szeretné, ha a nyilatkozata "legalább valami pozitívumot hozna [és] magam mögött hagyhatnám a szexualitásom kérdését".

"Talán most, hogy bebizonyosodott, hogy az Anthony Rapp által ellenem felhozott vád hamis, az emberek egy kicsit megértőbben olvassák majd a nyilatkozatot" - tette hozzá.

Az említett tárgyalás egyik fő témája még 2017-re nyúlik vissza, amikor Spacey-t azzal vádolták, hogy kikezdett az akkor 14 éves  Anthony Rappel. 2022-ben ezt illetően el is jutottak egy tárgyalásig, ahol azonban Spacey-t ártatlannak találták.

Még ugyanebben az évben (2017), amikor ezt a vádat felhozták ellene, Spacey kiadott egy nyilatkozatot, amelyben az LMBTQ közösség tagjának vallotta magát:

"Nagyon tisztelem és csodálom Anthony Rappet, mint színészt. Több mint elborzaszt a története. Őszintén szólva nem emlékszem a találkozásra, több mint 30 éve lehetett. De ha akkor valóban úgy viselkedtem, ahogy ő leírja, akkor a legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom neki a mélységesen helytelen részeg viselkedésemért és sajnálom azokat az érzéseket, amelyeket leírása szerint ennyi éven át magával cipelt".

"Ez a történet arra ösztönzött, hogy más dolgokkal is foglalkozzak az életemmel kapcsolatban. Tudom, hogy keringenek rólam történetek, és hogy néhányat az táplált, hogy annyira védtem a magánéletemet. Mint azt a hozzám legközelebb állók tudják, életem során férfiakkal és nőkkel egyaránt volt kapcsolatom. Egész életemben voltak romantikus kapcsolataim férfiakkal és most úgy döntöttem, hogy meleg férfiként élek. Őszintén és nyíltan szeretnék ezzel foglalkozni, és ez azzal kezdődik, hogy megvizsgálom a saját viselkedésemet."