Van az a mondás, hogy nem szabad olyan járműre szállni, amin Tom Hanks is utazik, mivel azzal garantáltan történik valami csúfság. Vagy kalózok szállják meg, vagy lezuhan egy lakatlan szigeten, de egy kényszerleszállás a Hudson-folyón sem kizárt. Nos, Hanks következő filmjében sem lesz életbiztosítás az általa irányított hajón utazni, az ugyanis egy második világháborús csatahajó, a USS Keeling, vagyis A Greyhound csatahajó.

A színész még 2016-ban jelentette be, hogy szeretné mozivászonra vinni C. S. Forester regényét, amely a második világháborúba épp belépő USA egy hajókonvojának történetét meséli el. A forgatások 2018-ban kezdődtek igazi csatahajókon és az eredeti tervek szerint idén júniusban került volna moziba a film.

Sajnos a természet és a koronavírus közbeszólt, így a mozis premierből semmi sem lett, Tom Hanks és csapata pedig elkezdett azon dolgozni, hogyan lehetne mégis eljuttatni a filmet a rajongókhoz. Így született meg a megállapodás köztük és az Apple között, A Greyhound csatahajó pedig e hét pénteken debütál majd az AppleTV-n.

Bár ezzel végül is teljesítették a kitűzött célt, de Tom Hanks egy picit azért szomorú maradt, aminek hangot is adott. A színészlegendát az bántja, hogy a film így nem nyújthatja ugyanazt az élményt a rajongóknak, amit egy moziban nyújtott volna. Persze tisztában van vele, hogy a jelen körülmények között az otthoni mozizás a legbiztonságosabb, de azért egy picit sajnálja, hogy a rajongóknak kompromisszumot kell kötnie.

Bár az AppleTV+ a maga 4K-s streaming szolgáltatásával jelenleg talán a legjobb minőséget képviseli a piacon, a kép és hangzás minőségét azért még nem lehet összehasonlítani egy Blu-ray változattal sem, nemhogy egy mozis élménnyel.