Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A Greyhound csatahajó (2020)

Greyhound
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
4
Képek
4
Videók

Galéria (4)

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (4)

 
elekm90   2021. 05. 29.

legújabb vélemény

0

Egész jó film volt, bár kicsit kevésnek éreztem. Egyetlen egy küldetést mutat be egyoldalúan, viszont a kevesebb mint másfél órás játékidőnek köszönhetően végig pörög a cselekmény.

 
Zoltán384279   2021. 05. 09.

0

Mikor először láttam ennek a filmnek az előzetesét, kicsit féltem, hogy nem lesz túl nagy dobás, mert egy hajón játszódik az egész. De gondoltam, ott van Tom Hanks, miatta érdemes megnézni. Hát nyugodtan mondhatom, hogy messze felülmúlta az elvárásai... több»

 
Tanovszky   2020. 10. 30.

0

Tisztességes háborús akciófilm végig egy szemszögből mutatva. Egyoldalúsága ellenére, vagy éppen azért, végig izgalmas marad.

 
sadis   2021. 03. 17.

0

Realisztikusan mutatja be, hogyan zajlott le egy tengeri csata a második világháborúban, mindenféle túlzott akció nélkül.

 
nobody.zero   2020. 12. 02.

0

Hát engem a CGI eléggé zavart, valahogy túl sok volt nekem belőle, de Tom Hanks azért mint mindig, most is viszi a hátán a filmet. Talán moziban erősebb lett volna a látvány, de a tévé nem igazán adta vissza, így összességében egy közepes filmélményként maradt meg.

 

Tom Hanks és Stephen Graham ebben a filmben már másodszor dolgozott együtt. Az első együttműködésre a Brand of Brothers, vagyis Az elit alakulat alatt került sor, ahol Hanks producerként volt jelen.

(Hámori Balázs)
 

A film körülbelül 50 300 00 dollárból készült el.

(Hámori Balázs)
 

A film rendezői székét a 2003-ban a Two Soldiers című rövidfilmjével Oscar-díjat nyert direktor és operatőr, Aaron Schneider foglalhatta el. A Greyhound Schneider rendezői pályafutásának mindössze a második egészestés mozifilmje a 2009-es A temetésen szervezem után.

(hp)
 

A A Greyhound csatahajó Tom Hanks harmadik 2. világháború idején játszódó filmje a Ryan közlegény megmentése és a Micsoda csapat! után.

(hp)
 

A film történetének alapjául C. S. Forester "The Good Shepherd" (A jó pásztor) című 1955-ös regénye szolgált.

(hp)
 
Rövid, velős, kissé egyhangú, és Tom Hanks vezetésével szeli a hullámokat: ez a Greyhound csatahajó. több»