2020.07.15   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Tom Hankset aligha kell bárkinek is bemutatni, ahogy azt is minden rajongó nagyon jól tudja, hogy a színészlegenda mennyire szereti a második világháborút feldolgozni filmjeiben. Hamarosan debütáló új mozija, A Greyhound csatahajó is a második világháború egyik legnagyobb tengeri ütközetét meséli el. De azt kevesebben tudják, hogy Hanks a Star Treket hibáztatja a korabeli háborús filmek miatt.

Hogy is van ez? Tom Hanks egy interjúban arról beszélt, hogy szerinte a régi háborús filmek, amelyek kifejezetten a haditengerészetről szóltak, nem voltak túl jók. Szerinte ugyanis ezek az alkotások pontatlanul mutatták be a dolgokat, mivel nem a karakterekre, hanem a drámára koncentráltak. És ez bizony szerinte a klasszikus Star Trek sorozat stílusának volt köszönhető.

Emellett azért azt is kiemelte, hogy a haditengerészettel foglalkozó igazi klasszikus mozik, mint az 1958-as %27621!%, az 1957-es Alattunk az ellenség vagy épp az 1965-ös Szemben az árral remek filmek voltak. Éppen azért, mert ezekben még a színészek álltak a középpontban, az ő játékuk miatt voltak jók.

A Greyhound csatahajó eredetileg a mozikban debütált volna, de végül a film készítői úgy határoztak, hogy inkább digitálisan mutatják be. Ezzel egyébként Tom Hanks szíves szakadt meg, mert szerinte ezzel a nézők egy páratlan mozis élményről maradnak majd le.