A francia Musée Grévin megfogadta Dwayne Johnson közösségi médiában tett észrevételét, így kijavították a róla készült viaszszobort bőrszínét.

Az elmúlt napokban már beszámolhattunk arról, hogy közvetlenül a leleplezése után a rajongókban nem kis felháborodást keltett a figura. Többen ugyanis úgy vélték, hogy a szobor bőrszíne és magassága miatt sokkal inkább Vin Dieselre hasonlít.

Végül maga Johnson is közzétett egy bejegyzést az Instagramon, amelyben elmondta, hogy csapata felveszi a kapcsolatot a múzeum munkatársaival, hogy együtt találjanak megoldást a helyzetre, amely úgy tűnik, máris sikerült.

“Meglehetősen barátságosnak találtuk a reakcióját, amikor megkaptuk az üzenetet, hogy a figurája valóban fehérebb, mint kellett volna. Sajnos Dwayne Johnsonnal nem tudtunk találkozni, ezért több fotót is felhasználtunk. Mint kiderült, a képek nagyon trükkösek lehetnek, mert a bőrszín árnyalatai a fotókon a megvilágítástól függően eltérhetnek. "A szobrásznak minden alkalommal pontosan meg kell határoznia az arc- és testformákat, a térfogatokat, és ez mindig nagyon bonyolult kihívás, ha nem találkoztunk az illetővel” - nyilatkozta Veronique Berecz, a múzeum PR-vezetője, aki több mint négy évtizede dolgozik az intézménynél.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol azokról a vádakról, hogy a múzeum "fehérre mossa" Johnson alakját, azt mondta, ez senkinek sem jutott eszébe. "Ennek ehhez semmi köze - mi csak egy őszinte hibát követtünk el a fotók alapján. Miután láttuk ezeket a reakciókat a különböző blogokon és közösségi oldalakon, azonnal változtatást eszközöltünk” - szögezte le Berecz.