Kikerült a netre a Halloween kivágott jelenete (videó)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Halloween-remake nem csak újra alkotta Mike Myers legendásan rettenetes karakterét, hanem még egy fokkal brutálisabb pszichopatát is faragott belőle – a közönség legnagyobb örömére.

A David Gordon Green rendezésében készült film egy olyan ember képét festi le nekünk, aki tényleg élvezettel és találomra öl: szabadulása után nagyjából utcáról utcára és házról házra járva válogat a lehetséges áldozatok közül. A netre nemrég felkerült, a végső változatból kivágott jelenet tanulsága szerint pedig ezt a vérszomjas tombolást a rendező még fokozta volna egy kicsit.

A film DVD-kiadásán megjelent plusz jelenet egy az egyben került fel az internetre, amelyben Andi Matichak – aki Jamie Lee Curtis unokáját játssza a filmben – épp Haddonfield békés utcáin fut egy verőfényes reggel, amikor nagyobb csődületre lesz figyelmes egy fa alatt. Az ok: Myers megölt egy fellógatott egy kutyát a fára, hogy közszemlére tegye. A jelenet végén a gyilkos a távolból bámulja a lakosok reakcióját.

A jelenet jól példázza, hogy Myers gyilkolása mennyire céltalan, mennyire felesleges – és ettől mennyire válik elborzasztóvá egy átlagos ember számára, aki nem érti és nem is akarja érteni a pszichopata észjárást.

Bármilyen borzasztó is egy kutya megölése, nem ez az első alkalom, hogy Myers állatot öl: az eredeti,  John Carpenter-féle változatban, a Halloween - A rémület éjszakájaben is megöl két kutyát, illetve a sorozat későbbi darabjaiban sem okoz neki gondot, hogy ezt megtegye. Ez a jelenet végül mégsem került bele a végleges filmbe, mert egyrészt nem vitte előre a cselekményt, másrészt túl erősnek érezték a fáról lógó kutya látványát.

Nem ez volt az egyetlen jelenet, ami a vágószoba padlóján végezte: egy alternatív befejezésben Laurie Strode meghalt volna film végén, ám ezt a változatot arra hivatkozva vetették el, hogy a nézők kielégítetlenül távoztak volna a moziból. Hasonló sorsra jutott a rendező azon terve is, hogy Myers kezdésnek Dr. Loomisszal végezzen, és így kapcsolja össze a remake-et a régi filmmel. Nem túl nehéz megérteni, hogy ezek a jelenetek végül miért nem kerültek bele a filmbe – de nagyon izgalmas és érdekes látni, ahogy egy hosszas alkotómunka során formálódik a végeredmény.

Itt nézheted meg a kivágott jelenetet: