Ilyen lett volna George Lucas elkaszált Star Wars-sorozata (videó)

Még a legelszántabb rajongóknak is csupán halvány feltételezések is lehettek arról, miként bővítette volna tovább George Lucas a Star Wars univerzumot a mellékvágányra tett Underworld televíziós sorozattal. Nos, ha arra kicsi is az esély, hogy közeljövőben műsorra kerüljön egy ilyen széria, kisebb részlet és néhány felvétel a munkálatokról mindenesetre napvilágot látott már korábban.

A sorozat előkészületein és fejlesztésén még 2005-ben kezdtek el dolgozni, 2010-ben azonban felfüggesztették a munkálatokat az anyagi források hiányára hivatkozva. George Lucas egy korábbi interjúban elárulta ugyan, hogy csaknem 50 órányi leforgatott anyaggal rendelkeznek, úgy tűnik azonban ebből nem sokat fognak valaha is látni a rajongók.

Mindenesetre az tudható, hogy a szériát csaknem 100 epizódra tervezték, részenként 42 perces játékidővel, amelyhez csaknem 50 forgatókönyv el is készült. A cselekmény a Star Wars előzmény és az eredeti filmtrilógia történései közé tehető, amely főként a Birodalom megszilárdulására fókuszált volna, ezekből 2 epizódban maga Darth Vader is jelentősebb szerepet kapott. Mindezeken túlmenően pedig az Underworld a Star Wars 1313 játékhoz is kapcsolódik.

„Megpróbálunk ezúttal másfajta úton filmeket készíteni, amelyekhez még keressük a megfelelő technológiát, és amelyek gazdaságosabbak is egyúttal. Rá kell jönnünk, miként szoríthatjuk vissza a költségeket legalább az egy tizedükre” – nyilatkozta még 2011-ben Lucas.

Nos, az is elképzelhető, hogy a korábbi elképzelések A mandalori sorozatban körvonalazódtak. A széria a Disney+ zászlóshajója jelenleg, továbbá az első valaha készült Star Wars élőszereplős sorozat, a közelmúltban pedig The Book of Boba Fett is debütált.