Kínos ügy: Matt Damon reagált a homofób vádakra

Nem kis port kavart Matt Damon Sunday Times-nak adott interjúja, amelynek következményeként többen bírálták a színészt a közösségi médiában.

Damon az interjú során ugyanis arról beszélt, hogy mindössze néhány hónapja van csakugyan tisztában azzal, hogy miért is sértő a “fag” és a “faggot” szó használata, amely a magyar nyelvben a “b*zi” kifejezésnek feleltethető meg.

“Egy friss interjúban idéztem fel egy beszélgetést a lányommal, amellyel lényegében értelmezni kívántam azt a folyamatot, ami azóta zajlik Bostonban, hogy én felnőttem. Már gyerekként hallottam a ‘fag’ szót, noha fogalmam se volt akkor mér arról, mit is jelent pontosan. Elmondtam a lányomnak, hogy akkoriban ezt folyamatosan használták, de még a 2003-as Túl közeli rokon című film párbeszédeiben is folyamatosan visszatérő kifejezés volt.

A lányomat ez teljesen megdöbbentette, engem pedig csodálattal és büszkeséggel tölt el, ahogy megfogalmazta a fenntartásait a szó használatával kapcsolatban, majd rámutatott arra, hogy mindez mennyire is fájdalmas lehet az LMBTQ közösség tagjai számára” - reagált a színész egy friss közleményben, majd hozzátette, hogy ő maga sosem használta a kifejezést senkire sem, továbbá hangsúlyozta, hogy eleve kerüli a verbális sértegetéseket.