Kis híján amputálni kellett Stephen King lábát

Húsz évvel ezelőtt a horror műfaj koronázatlan királyának, Stephen King élete is szinte rémálommá vált, miután váratlanul szörnyű balesetet szenvedett.

Az író épp sétálni indult, amikor az egyik kereszteződésnél elütötte őt egy kisbusz. King rendkívül súlyos sérüléseket szerzett, tüdeje összeesett, lábai és a csípője több helyen eltörtek. A szerzőt helikopterrel szállították az egyik helyi kórházba, ahol több napon keresztül élet és halál között lebegett.

King a napokban tett közzé egy twitter bejegyzést, amelyben őszintén vall arról, hogy bár sikerült túlélnie a balesetet, a mai napig az egyik legnagyobb megrázkódtatás számára, hogy azzal kellett szembesülnie, hogy kis híján amputálni kellett az egyik lábát.

„Az elmúlt 20 évben minden napra egy ajándékként tekintek azóta” – írja a King. A felépülés persze nem ment egyik napról a másikra, ráadásul három évvel később is még súlyos fájdalmakkal küszködött az író, hiszen a balesetet követően további operációk és fizikoterápia várt rá.

A történet azonban még egyáltalán nem ért véget ezzel, hiszen King ügyvédein keresztül mindent elkövetett, hogy megszerezze a járművet, amely elütötte őt. Mindezzel nem csupán azt szerette volna elérni, hogy a buszt hatalmas összegért értékesítsék egy internetes árverésen, hanem, hogy saját maga zúzhassa szét a kocsit.