Kis híján kirúgták Amber Heardöt az Aquaman 2-ből, de nem Johnny Depp miatt

Jelenleg a csapból is Johnny Depp és Amber Heard épp most elrajtolt bírósági pere folyik. Mint ismert, a színész 50 millió dollárra perelte volt feleségét rágalmazásért egy 2018-ban megjelent véleménycikk miatt. Azt mondani sem, kell, hogy az évek óta húzódó botrány mindkét sztár karrierjét megviselte, de az egyelőre kérdés, hogy melyikükét jobban.

Johnny Depp például kénytelen volt lemondani Gellert Grindelwald szerepéről a harmadik Legendás állatok moziban, de valószínűleg örökre búcsút inthetünk Jack Sparrow karakterének is. A másik oldalon Amber Heard is kis híján lemondhatott az egyik legjobbnak titulált filmje folytatásáról. Igaz, ebben most inkább a stúdió elnökének a keze volt benne, mintsem a volt férjéé.

A 2018-as Aquaman a jobban sikerült és jobban teljesítő DC-mozik nem túl népes táborát erősíti. A filmben Amber Heard Mera karakterét játszotta el Jason Momoa oldalán és összességében jó kritikákat kapott. Ennek ellenére az Aquaman és az elveszett királyság-ben kis híján elvették tőle a szerepet.

Állítólag a DC Films elnöke Walter Hamada keze volt a dologban. Az elnök ugyanis dacára az első film sikerének, egyáltalán nem volt meggyőződve róla, hogy a színésznő és a főhőst alakító Jason Momoa között működhet a kémia. Végül mégis kötélnek állt és Amber Heard már le is forgathatta az összes jelenetét a készülő filmben. Igaz azonban, hogy a botrány árnyékában nem harcolhatott ki magának magasabb fizetést.

Amber Heard azt is állítja, hogy a botrány miatt már több szereplehetőségről is lemaradt.