Kis híján nem is került a mozikba a Joker

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Warner Brosnál már most fontolóra vették, hogy a Wonder Woman 1984 a júniusi mozibemutató helyett online debütáljon majd, nem sok híja volt azonban, hogy a még tavaly ősszel megjelent Joker is erre a sorsra jusson.

Persze a Joker esetében nem beszélhetünk arról, hogy a jelenleg terjedő koronavírus tett volna keresztbe a premiernek. A film rendezője, Todd Phillips egy friss nyilatkozatában azonban elárulta, hogy a stúdiónál komolyan elgondolkodtak azon, csakugyan nem túlságosan erőszakos a Joker.

Bár a hatalmas siker ellenére a Joker valóban kapott némi kritikát azt illetően, hogy esztétizálná az erőszakot, ettől pedig némileg ellentmondásosnak tűnhet, mindezek ellenére a film bevételei elérték az 1 milliárd dollárt is.

Ez a siker alighanem a stúdió hozzáállásán is módosított, ráadásul a főszerepet alakító Joaquin Phoenix számára is hatalmas szakmai elismerést hozott, akit többek között Golden Globe- és Oscar-díjjal is kitüntettek a filmben nyújtott teljesítményéért.