Kiszivárgott a Star Wars IX nyitójelenete?

Még hónapokra vagyunk a Star Wars: Skywalker kora bemutatójától – és az epizódnak még hivatalos címe sincs, vagyis relatíve keveset tudunk arról, hogy milyen lezárást terveznek az eddig ismert saga-nak, és hogyan fog véget érni a Star Wars hivatalos kánonját eddig meghatározó Skywalker-történetszál.

Ám úgy tűnik, hogy nemrég kiszivárgott a film eleje, ami igen izgalmas felütést kínál a rajongóknak: egy Mike Zeroh nevű Youtube-sztár mutatott meg pár, állítólag kiszivárgott artworköt a film elejéről, amelyeken Kylo Ren igazítja el katonáit és követőit, hogy mi a teendőjük Luke Skywalker halála után.

Az előző rész végén az utolsó jedi meghal, pontosabban egyesül az Erővel, mert a jedik számára a halál nem a vég, hanem egy új élet és létforma kezdete. Erre már számtalan példát láthattunk egy eddigi filmek során, hogy régi, nagy mesterek szellemként térnek vissza, és segítik a fiatalabbakat tanácsaikkal.

Ezért érhető, hogy Ren felhívja katonái figyelmét arra, hogy ki az igazi ellenség – Skywalker -, és ezt ne tévesszék szem elől. A kiszivárgott munkák szerint az Ellenállás is egy fontos fegyverre és életmentő reménysugárra számíthat Luke nemes halálában, ami azt jelentheti, hogy az utolsó jedi halála hasznosabb az ellenállás sikere szempontjából, mint az, ha életben maradt volna. Így talán nagyobb hasznára van legutóbb tanítványának, Reynek is - ahogy a képek szerint ő és Leia igyekeznek minél több ember tudomására hozni, hogy Luke milyen nemes és önfeláldozó módon küzdött meg az Első Renddel, és hogy van igazi remény és esély a végső győzelemre. 

Ez a felütés még azt is meg tudja magyarázni, hogy miért tűnik fel a 9. epizódban ismét Mark Hamill.

Bármennyire megalapozottnak és hihetőnek tűnik, hogy a kiszivárgott anyag valóban a film eleje, azért természetesen érdemes egészen addig kétkedve fogadni ezt a hírt, amíg meg nem nézzük a kész filmet.