Kivágták a Joker (egyik) legjobb jelenetét

A Joker a maga 122 perces játékidejével sok néző örömére jócskán elmarad a Marvel Végjátékának 181 percétől, de abban biztosak lehetünk, hogy sok felvétel maradt a vágóasztalon.

A Joker rendezője, Todd Phillips a közelmúltban egy interjúban elmondta, hogy nem tervez rendezői változatot készíteni a filmből, holott bőven lenne hozzá anyaga. A rendező nem látja értelmét az ilyen bővített változatoknak, szerinte ugyanis a kivágott jelenetek okkal nem kerültek bele a filmbe. Ha azonban mégis készülne egy ilyen verzió, abban biztosan benne lenne a Joaquin Phoenix által a film „egyik legjobbjának” tartott jelenet.

„Volt egy jelenet, amiről a forgatáson azt gondoltuk, hogy az egyik legjobb, imádtunk Joker viselkedését benne, nagyon bejött. De végül sajnos nem működött” - mondta Phillips. „Egy olyan jelenetről van szó, melyben Joker és Randall látható, amint ők ketten mennek fel a lépcsőházban az irodákhoz. Ez volt az utolsó, amit kivágtunk a filmből” - zárta mondandóját a rendező.

Akárhogy is, a végső vágás magáért beszél, a film a Warner egyik legjobban jövedelmező produkciója lett, és minden esélye megvan, hogy a következő hetekben minden idők legnagyobb bevételű korhatáros mozija legyen.