Könnyek közt tett vallomást a bíróságon Jonathan Majors vádlója

Jonathan Majors büntetőpere kedden folytatódott, amikor volt barátnője, Grace Jabbari azt vallotta, hogy az Emmy-jelölt színész az év elején egy jármű hátsó ülésén bántalmazta őt.

Majorst március 25-én tartóztatták le, és több vádponttal néz szembe, melyek közt testi sértés vétsége és súlyos zaklatás is szerepel. A férfi ártatlannak vallotta magát, és ha elítélik, akár egy év börtönbüntetésre is számíthat.

A 30 éves Jabbari több órás tanúvallomása során többször sírva fakadt, amikor az alsó-manhattani tárgyalóteremben az esküdteknek mesélt az incidens éjszakájáról. Jabbari elmondása szerint ő és Majors Brooklynból tartott vissza Manhattanbe, ahol megnéztek egy színdarabot és elmentek vacsorázni.

Miközben Majors mellett ült a kocsi hátsó ülésén, Jabbari azt mondta, észrevette, hogy a férfi telefonján egy másik nőtől kapott sms-t, amelyen ez állt: "Bárcsak most csókolóznék veled". Emlékezett arra, hogy kikapta Majors kezéből a telefont, hogy megnézze, ki küldte az üzenetet. Azt állítja, hogy a férfi "húzta" és "csavarta" a karját, hogy visszaszerezze a készüléket. Azt is leírta, hogy "egy kemény ütést" érzett a fején.

Miután visszaszerezte a telefonját, Majors felszólította a sofőrt, hogy állítsa meg az autót. A férfi kiszállt a járműből, és Jabbari elmondása szerint ő megpróbálta követni a színészt.

"A fájdalmat nem érzékeltem" - mondta - "Tisztában voltam vele, hogy fájdalom van a testemben, de nem igazán éreztem semmit. Táncosnő vagyok. Táncoltam már törött bordával is."

"Csak a hűtlenségére gondoltam" - tette hozzá - "Azon a reggelen arról beszélgettünk, hogy mikor fogunk összeházasodni, és a [leendő] gyermekeink nevéről".

Miközben Jabbari elmondta a vallomását, a 34 éves Majors a védelem asztalánál ült, miután megérkezett a New York-i büntetőbíróságra. Bibliával a kezében és jelenlegi barátnője, Meagan Good mellett sétált be a tárgyalóterembe, aki az eljárás minden napján jelen volt.

Kedden korábban Jabbari azzal kezdte a vallomását, hogy részletezte a Majors-szal való kétéves kapcsolatának magasságait és mélypontjait. Elmondta, hogy 2021 augusztusában találkoztak a Marvel A Hangya és a Darázs: Kvantumánia londoni forgatásán:, ahol Majorsnak kulcsfontosságú színészi szerepe volt, Jabbari pedig mozgásfejlesztőként dolgozott. Jabbari, aki hivatásos táncos és az Egyesült Királyságban él, "csodálatosnak" nevezte kapcsolatuk korai szakaszát.

"Nagyon kedves és szeretetteljes volt. Már nagyon korán elmondta, hogy szeret, ami nyomasztó volt, de én mégis imádtam." - mondta az esküdteknek - "Verseket írt nekem. Úgy éreztem, nagyon szeretett, törődött velem és látott". 

A nő először 2021 decemberéből emlékszik arra, hogy a férfi dühös lett rá, amikor Majors kutyáival akart találkozni. Azt állította, hogy Majors szidta őt, amiért felhozta egy korábbi barátja háziállatát: "Ez volt az első alkalom, amikor féltem tőle" - mondta - "Tudtam, hogy soha többé nem említhetem az exemet vagy bárkit, akivel korábban randiztam". 

Jabbari egy másik esetről is beszámolt, amely 2022 júniusában történt, amikor barátaival részt vett az angliai Glastonbury fesztiválon. Figyelmeztette a barátját, hogy a tömeg miatt valószínűleg nem lesz térerő, és amikor valóban nem volt, állítása szerint Majors dühös lett rá.

"Egy csomó üzenetet küldött nekem, hogy nem kellene ott lennem, és hogy merészeltem elmenni" - mondta a nő.

Azt mondta, bűntudata volt, hogy Majors feldühödött rá, ezért elhagyta a fesztivált. Amikor megpróbált újra találkozni Majors-szal, állítása szerint a férfi nem válaszolt az üzeneteire vagy a hívásaira: "Sajnáltam, hogy ilyen módon feldühítettem őt" - mondta - "Nem beszélt velem. Mindent elmondtam, amiről tudtam, hogy megfordítja, amikor ilyen hangulatban van".

Abban az időben Majors intenzíven készült egy testépítő szerepére a Sundance Magazine Dreams című drámájában, és Jabbari szerint "eléggé stresszes" volt a filmben való szereplés és a film produceri munkájának nyomása miatt.

"Rögtön utána megint elég szép volt" - mondta Jabbari a kapcsolatukról - "Bocsánatot kért és megköszönte, hogy türelmes voltam vele".

Az esküdtszék meghallgatta azt a hangfelvételt, amelyet Jabbari 2022 szeptemberében rögzített Majorsról egy veszekedés során, és amelyben a férfi azt követelte tőle, hogy úgy viselkedjen, mint Coretta Scott King vagy Michelle Obama.

"Én egy nagyszerű ember vagyok. Egy nagyszerű ember. Nagyszerű dolgokat teszek a kultúrámért és a világért" - hallható a felvételen Majors - "A nőnek, aki támogat engem, nagyszerű nőnek kell lennie".

Jabbari megígérte Majorsnak, hogy soha senkinek nem beszél a kapcsolatuknak erről az oldaláról.

"Úgy éreztem, hogy sok mindent titokban kell tartanom mindenki előtt" - mondta - "Nagyon elszigeteltnek éreztem magam. Zavaros volt. Úgy éreztem, hogy félek tőle, de eléggé függök tőle. A kapcsolatuk azért folytatódott, mert szerettem őt" - mondta Jabbari az esküdteknek.

A veszekedések után Jabbari azt állítja, hogy Majors "szörnyetegként" emlegette magát, és öngyilkossággal fenyegetőzött.

"Könyörögtem neki, [hogy] ne tegye ezt. Azt mondta: 'A helyén van. Már minden mozgásban van.' Azt mondtam: 'Ezt nem teheted. Mi van az édesanyáddal? Mi lesz a lányoddal?"

Jabbari azt mondta, hogy ez megviselte a kapcsolatukat, és elszigeteltnek érezte magát. "Úgy éreztem, hogy csak az ő világában létezem" - mondta - "Alacsony volt az önbecsülésem. Rengeteget fogytam. Alkalmatlannak és tőle függőnek éreztem magam. Ő volt az egyetlen, aki tudta, hogy mi folyik körülöttem." 

A per tovább folytatódik.