Külföldön máris bojkottálni akarják, jövőre mi is láthatjuk Anderson új filmjét

Noha Paul Thomas Anderson legújabb filmjére még várniuk kell a hazai nézőknek, úgy tűnik, hogy a Licorice Pizza máris kisebb botrányt kavart külföldön.

A Media Action Network for Asian Americans ugyanis fenntartásait fejezte ki a filmben látható egyik karakter miatt, aki néhány jelenetben gúnyos ázsiai akcentussal beszél japán származású feleségéhez.

“A Licorice Pizza című filmben látható rasszizmus miatt a Media Action Network for Asian Americans (MANAA) úgy véli, hogy Paul Thomas Anderson filmje nem érdemel jelölést a legjobb film, a legjobb rendező vagy a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában, így arra kéri a többi filmkritikusokat, hogy hagyják figyelmen kívül az idei díjszezonban" - olvasható a szervezet közleményében. Az MANAA szerint mindez validálja az ázsiakkal szembeni rasszizmust.

A közleményre egyébként maga a rendező is reagált, szerinte hiba lenne egy olyan filmet, amely nem napjainkban játszódik mai szemszögből értelmezni. 

“Nem lehet kristálygömböd, őszintének kell lenned ahhoz az adott korral kapcsolatban. Nem mintha ezek a dolgok egyébként manapság ne történnének meg” - nyilatkozta Paul Thomas Anderson.

A Licorice Pizza február 25-én érkezik a hazai mozikba.

dráma | romantikus | vígjáték

San Fernando Valley-ben járunk a hetvenes években, amikor egy középiskolás srácot az élet nagy kihívás elé állítja. A fiú bár bizonyított színészként, mindez nem jelenti... több»