Leia hercegnő visszatérhet a Star Wars IX-ben!

Könnyen lehet, hogy nem Az ébredő Erő láttuk utoljára Carrie Fishert a mozivásznon.

A 2016. december 27-én elhunyt Carrie Fisher testvére, Todd Fisher a TCM filmfesztiválon adott interjújában arról beszélt, hogy áldását adta arra, hogy nővére már leforgatott jeleneteit felhasználják a Star Wars kilencedik epizódjában.

A Disney elnöke, Kathleen Kennedy a színésznő halálát követően kiadott hivatalos közleményben még arról írt, hogy a Zsivány Egyessel ellentétben nem tervezik, hogy CGI segítségével támasszák fel az ikonikus karaktert, azonban a már leforgatott jelenetekről nem volt szó. Fisher halálát megelőzően ugyanis már a nyolcadik rész összes, az ő karakterét is érintő jelenetét felvették.

Mindketten azt mondtuk: 'Egyáltalán miért vennétek őt ki? A válasz, hogy ne vegyétek'. Ugyanannyira része a Star Warsnak, mint bármi, és úgy vélem, hogy a jelenléte mostanra még erősebb, éppúgy, ahogy Obi Wan esetében – amikor a fénykard lesújtott rá, csak még erősebb lett. Úgy érzem, ezt történt Carrie-vel is. Ezért kell tovább vinni az örökségét" - mondta Todd Fisher, bár azt nem részletezte, hogy miként látja ennek megvalósítását. Mindenesetre a legnagyobb valószínűséggel a Star Wars: Az utolsó jedikhez felvett, de a nyolcadik részben nem felhasznált jelentekre utalt.

A Star Wars: Az utolsó jedik december 24-től látható a hazai mozikban.