Lemondott az akadémiai tagságáról Will Smith

Will Smith kilépett a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiából öt nappal első Oscar-díja után. 

A Richard király sztárja felfüggesztéssel vagy kizárással nézett szembe, amiért megfopozta Chris Rockot az Oscar-gálán.

Pénteken egy új nyilatkozatban Smith ismét bocsánatot kért Rocktól, és "fájdalmasnak és megbocsáthatatlannak" nevezte tettét. Elmondta, hogy elfogad minden egyéb következményt, amelyet az Akadémia kormányzótanácsa megfelelőnek tart, ami akár az Oscar-díj elvételét is magában foglalhatja.

"A 94. Oscar-díj átadásán elkövetett tetteim sokkolóak, fájdalmasak és megbocsáthatatlanok voltak. Hosszú azoknak a listája, akiket megbántottam, és magában foglalja Chris-t, a családját, sok kedves barátomat és szeretteimet, a jelenlévőket és az otthoni globális közönséget" - mondta Smith.l.

"Elárultam az Akadémia bizalmát. Megfosztottam a többi jelöltet és győztest attól a lehetőségtől, hogy ünnepelhessenek és megünnepeljék őket rendkívüli munkájukért. Összetört a szívem. Szeretném visszahelyezni a hangsúlyt azokra, akik megérdemlik a figyelmet az eredményeikért, és lehetővé tenni, hogy az Akadémia visszatérjen ahhoz a hihetetlen munkához, amit a filmes kreativitás és művészet támogatása érdekében végez" - folytatja.

"Ezért lemondok a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagságáról, és vállalok minden további következményt, amelyet a testület megfelelőnek tart" - zárja a szavait Smith. "A változáshoz idő kell, és én elköteleztem magam amellett, hogy elvégzem a munkát annak érdekében, hogy soha többé ne engedjem, hogy az erőszak felülkerekedjen az észérveken."

Smith kedden beszélt a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia elnökével, David Rubinnal és Dawn Hudson vezérigazgatóval, hogy bocsánatot kérjen az incidensért. Másnap az Akadémia kormányzótanácsa összeült, hogy megkezdje a fegyelmi eljárást. A szervezet bejelentette, hogy felfüggesztés és kizárás van kilátásban. Az Akadémia igazgatótanácsa április 15-én ül össze, hogy további következményekről döntsön.

Tegnap egy új felvétel is napvilágot látott a pofon utáni pillanatokról, melyet ebben a cikkünkben mutattunk be.