Amióta hivatalossá vált, hogy Ewan McGregor főszereplésével elkészül az Obi-Wan Kenobi spinoff sorozat a Diseny+-on, egyre többeket foglalkoztat, hogy vajon Liam Neeson is felbukkan-e majd a történetben Qui-Gon Jinnként.

A színész a Collider magazinnak adott interjúban beszélt minderről, ezzel kapcsolatban egyelőre azonban nem voltak túlságosan biztató hírei:

“Több animációs filmben is a hangomat kölcsönöztem a karakternek, bár a pontos címüket most nem tudnám megmondani. Filmes felkérést azonban egyelőre nem kaptam. De az igazság az, hogy az utóbbi években nem is igazán követtem a megjelenéseket. Tudom, hogy készítettek egy önálló Han Solo filmet, amivel volt egy kis gond” - nyilatkozta Neeson.

Qui-Gon Jinn az 1999-ben megjelent Baljós árnyak volt először látható, ő volt Kenobi mestere, illetve ő talált rá Anakin Skywalkerre, aki meggyőződése szerint majd egyensúlyt teremt az erőben. A karakter azonban az első epizódban életét vesztette, és csupán egy-egy kisebb cameo erejéig találkozhattak vele a rajongók a későbbiekben.

Az Obi-Wan előkészületei gőzerővel zajlanak, a jövőben pedig várhatóan még több részletről hallhatunk majd a munkálatokkal kapcsolatban.