Liam Neeson nem kér többé a Star Warsból

A Star Wars franchise tucatnyi nagyszerű színészt vonultat fel, sokan köztük ebben is kezdték színészi pályafutásukat, de legalábbis karrierjük felívelését ennek köszönhették. Liam Neeson viszont már befutott színészként bukkant fel a Star Wars I. rész - Baljós árnyakban. Sokan várják, hogy valamilyen formában visszatérjen, ám nekik rossz hírünk van.

Neesont Qui-Gon Jinn szerepében láthattuk, sokak kedvencévé is vált. Éppen ezért szerették volna a rajongók, ha visszatérne a színész. Erre a legnagyobb esély az Star Wars: Obi-Wan Kenobi sorozatban lehetett volna, amelyben Ewan McGregor is visszatér.

Ám Liam Neeson a közelmúltban adott egy interjút, amelyben erre a kérdésre is kitért. És elmondása szerint semmi esély nincs, hogy valaha is újra Qui-Gon Jinn bőrébe bújna. Az ok egészen érthető: ennyi idősen már nem vágyik rá, hogy zöld háttér előtt akciójeleneteket forgasson.

Neeson tovább is ment, ugyanis úgy érzi, a nagy blockbusterekben már meg vannak számlálva a napjai, pontosan ugyanezen okokból kifolyólag. Ez már csak azért is érdekes, mert a 2000-es években épp mint meglett akciósztár élte karrierje új virágkorát, köszönhetően elsősorban az Elrabolva szériának. Ő lett napjaink ügyeletes öreg akciósztárja, aki nem kőkemény bicepszével, mint inkább tudásával oldja meg a zűrös ügyeket. Viszont Liam Neeson már nem nagyon kér ebből a skatulyából, így várhatóan a jövőben más jellegű filmekben, szerepekben bukkanhat fel. És így a Star Wars franchise is ki van lőve.

akció | kaland | sci-fi

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»