Csütörtöktől a hazai mozikban is látható Jean-Paul Rouve filmje, melynek kapcsán minden egy helyre gyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a Lola és a fiúk-ról.

A történet főhőse Lola, akinek két fivére van: Benoit most nősül meg harmadszorra, Pierre pedig késve bukkan fel az esküvőn. Családi életük állandó elemei a viták, a félreértések, az ürügyek és a vádaskodások. Eközben ez a három ember csak élni szeretné a saját életét: Benoit hamarosan apa lesz, de nem érzi magát késznek új szerepére; Lola válása még folyamatban van, de megismerkedik Zoherral, aki nagy hatással van rá; Pierre-nek pedig a munkában akadnak egyre súlyosabb gondjai. A három testvér minden viszontagság ellenére az utolsó vérig kitart egymás mellett: elválaszthatatlan hármasként támogatják egymást jóban-rosszban…

A drámát David Foenkinos forgatókönyve alapján Jean-Paul Rouve rendezte, míg a főbb szerepeket José Garcia, Jean-Paul Rouve, Ludivine Sagnier, Philippine Leroy-Beaulieu, Ramzy Bedia, Gabriel Naccache és Pauline Clément alakítják.

Íme tehát 7 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Jean-Paul Rouve több tucat színésznőt hallgatott meg Lola szerepére, melyet végül Ludivine Sagnier kapott meg. A színésznő így emlékezett vissza a castingra: "Elmentem Jean-Paulhoz, hogy elpróbáljunk egy jelenetet, melyben ő alakította Zohert és pedig természetesen Lolát a casting rendező és az asszisztensének jelenlétében. Jean-Paul figyelmeztetett, hogy a végét improvizációval fogjuk zárni, véget ért a jelent, nagyon megkönnyebbültem" - árulta el, de a java csak ez után következett. A rendező végig szóval tartotta a színésznőt, aki teljesen belefeledkezett az improvizációs jelenetbe, ezt követően pedig csak még jobban akarta a szerepet. "Ez volt az a pillanat, amikor a legjobban vágytam a szerepre. Nem akartam elszalasztani a közös munkát egy olyan fickóval, aki mellett teljesen megfeledkeztem arról, hogy valójában színészkedem."
  • A Lola és a fiúk Jean-Paul Rouve rendező és Christophe Offenstein operatőr második közös munkája a Julie Lescaut után, melyben előbbi nem rendezőként, hanem színészként működött közre.
  • Jean-Paul Rouve rendező és David Foenkinos forgatókönyvíró egy közös brüsszeli kiránduláson álltak elő a film történetének ötletével.
  • Jean-Paul Rouve rendező és David Foenkinos forgatókönyvíró második közös munkája a Les souvenirs után.
  • A Lola és a fiúk Jean-Paul Rouve rendező negyedik egészestés filmje.
  • A hazájában elsősorban színészként megismert Jean-Paul Rouve második olyan filmje zsinórban, melyet ő rendezett, és melynek ő írta a forgatókönyvét is.
  • A Lola és a fiúk forgatása 2017. novemberében és decemberében zajlott. Forgatási helyszínek: Angoulême, Cognac, Saintes, La Rochelle, Bordeaux és Párizs.

Hazai premierdátum: 2020.01.02.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: