Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
72

Lola és a fiúk (2018)

Lola et ses frères
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Chatman   2020. 01. 01.

Ez már nem is tudom, hányadik francia vígjáték, amit idén láttam. De azt kell, hogy mondjam, hogy mind közül ez lett nálam a favorit. Kellemes poénok és jó hangulat jön át az egész filmből, és ami még inkább bejött, hogy remek íve van a történetnek.

 
tofis   2019. 12. 28.

Egyáltalán nem csalódtam a filmben, igazából pontosan azt is hozta, amire számítottam, de valahogy nem maradt egy igazán emlékezetes filmélmény az egészből. Szerintem egyszer simán meg lehet nézni, de csodát ne várjatok tőle.


 
juliS   2019. 07. 14.

Elég laposnak éreztem, kicsit még pofozgathattak volna az írók a forgatókönyvön. Viszont olyan mindennapi és emberi problémákat mutat be (pl. válás, születés, szülővé válás, munkanélküliség), melyek miatt igazán kedvelhető, még a butyutasága ellenére is. Kicsit drámai, kicsit vicces, szerintem jól eltalálták az összhangot a két műfaj közt. Egy nyugodt vasárnap délutánra pont jó választás lehet.

 
Mantracz   2019. 07. 12.

Jean-Paul Rouve nagyszerű komédiája az életet mutatja be minden örömével és szomorúságával, szimpatikus karakterekkel és kiváló színészekkel. A prímet a párbeszédek viszik, nagyon jók és kellően humorosak.

 
A „családi film” kifejezést sajnos másra szoktuk használni a szakzsargonban, pedig a Lola és a fiúk igazán megérdemli ezt a titulust. több»
 
A megnyerő színészek kicsit megemelik ugyan a tésztát, a már jól ismert francia ízvilág is tesz hozzá annyi tejszínhabot, hogy a végeredmény ne legyen túl émelyítő. több»

A film összbevétele 2 348 186 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 749 840 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 302 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jean-Paul Rouve több tucat színésznőt hallgatott meg Lola szerepére, melyet végül Ludivine Sagnier kapott meg. A színésznő így emlékezett vissza a castingra: "Elmentem Jean-Paulhoz, hogy elpróbáljunk egy jelenetet, melyben ő alakította Zohert és pedig természetesen Lolát a casting rendező és az asszisztensének jelenlétében. Jean-Paul figyelmeztetett, hogy a végét improvizációval fogjuk zárni, véget ért a jelent, nagyon megkönnyebbültem" - árulta el, de a java csak ez után következett. A rendező végig szóval tartotta a színésznőt, aki teljesen belefeledkezett az improvizációs jelenetbe, ezt követően pedig csak még jobban akarta a szerepet. "Ez volt az a pillanat, amikor a legjobban vágytam a szerepre. Nem akartam elszalasztani a közös munkát egy olyan fickóval, aki mellett teljesen megfeledkeztem arról, hogy valójában színészkedem."

(hp)
 

A Lola és a fiúk Jean-Paul Rouve rendező és Christophe Offenstein operatőr második közös munkája a Julie Lescaut után, melyben előbbi nem rendezőként, hanem színészként működött közre.

(hp)
 

Jean-Paul Rouve rendező és David Foenkinos forgatókönyvíró egy közös brüsszeli kiránduláson álltak elő a film történetének ötletével.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.