Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Lola és a fiúk (2018)

Lola et ses frères
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
patrik2001   2020. 01. 01.

legújabb vélemény

0

Ez már nem is tudom, hányadik francia vígjáték, amit idén láttam. De azt kell, hogy mondjam, hogy mind közül ez lett nálam a favorit. Kellemes poénok és jó hangulat jön át az egész filmből, és ami még inkább bejött, hogy remek íve van a történetnek.

 
juliS   2019. 07. 14.

0

Elég laposnak éreztem, kicsit még pofozgathattak volna az írók a forgatókönyvön. Viszont olyan mindennapi és emberi problémákat mutat be (pl. válás, születés, szülővé válás, munkanélküliség), melyek miatt igazán kedvelhető, még a butyutasága ellenére... több»

 
Mario   2019. 07. 12.

0

Jean-Paul Rouve nagyszerű komédiája az életet mutatja be minden örömével és szomorúságával, szimpatikus karakterekkel és kiváló színészekkel. A prímet a párbeszédek viszik, nagyon jók és kellően humorosak.

 
tofis   2019. 12. 28.

0

Egyáltalán nem csalódtam a filmben, igazából pontosan azt is hozta, amire számítottam, de valahogy nem maradt egy igazán emlékezetes filmélmény az egészből. Szerintem egyszer simán meg lehet nézni, de csodát ne várjatok tőle.

A film összbevétele 2 348 186 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 749 840 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 302 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jean-Paul Rouve több tucat színésznőt hallgatott meg Lola szerepére, melyet végül Ludivine Sagnier kapott meg. A színésznő így emlékezett vissza a castingra: "Elmentem Jean-Paulhoz, hogy elpróbáljunk egy jelenetet, melyben ő alakította Zohert és pedig természetesen Lolát a casting rendező és az asszisztensének jelenlétében. Jean-Paul figyelmeztetett, hogy a végét improvizációval fogjuk zárni, véget ért a jelent, nagyon megkönnyebbültem" - árulta el, de a java csak ez után következett. A rendező végig szóval tartotta a színésznőt, aki teljesen belefeledkezett az improvizációs jelenetbe, ezt követően pedig csak még jobban akarta a szerepet. "Ez volt az a pillanat, amikor a legjobban vágytam a szerepre. Nem akartam elszalasztani a közös munkát egy olyan fickóval, aki mellett teljesen megfeledkeztem arról, hogy valójában színészkedem."

(hp)
 

A Lola és a fiúk Jean-Paul Rouve rendező és Christophe Offenstein operatőr második közös munkája a Julie Lescaut után, melyben előbbi nem rendezőként, hanem színészként működött közre.

(hp)
 

Jean-Paul Rouve rendező és David Foenkinos forgatókönyvíró egy közös brüsszeli kiránduláson álltak elő a film történetének ötletével.

(hp)
 

Jean-Paul Rouve rendező és David Foenkinos forgatókönyvíró második közös munkája a Les souvenirs után.

(hp)
 

A Lola és a fiúk Jean-Paul Rouve rendező negyedik egészestés filmje.

(hp)
 
A „családi film” kifejezést sajnos másra szoktuk használni a szakzsargonban, pedig a Lola és a fiúk igazán megérdemli ezt a titulust. több»