72 Lucy  (2014)

Luc Besson 2014-ben mozikba került filmje, a Lucy nem igazán nyerte el a kritikusok tetszését, ennek ellenére közel 459 millió dollárt hozott a konyhára, így a mai napig kérdéses maradt, hogy elkészül-e a folytatás.

A francia sajtó az utóbbi években az egyik legsikeresebb francia rendezőként hivatkozott Bessonra, noha az utóbbi években sem a Valerian és az ezer bolygó városa, sem pedig a 2019-ben megjelent Anna nem hozott szakmai áttörést a számára.

2017-ben röppent fel viszont az a híresztelés, miszerint Besson gőzerővel dolgozik a Lucy folytatásának a forgatókönyvén. Az események azonban azóta igencsak felpörögtek. A filmet szállító stúdió, az EuropaCorp a csőd szélére és felszámolási folyamat alá került, Luc Besson körül szexuális zaklatási botrány robbant ki, amely alaposan rontott az ő renoméján.

Tény viszont az is, hogy egy későbbiekben maga Besson cáfolta korábbi pletykákat az Instagramon, hogy egyáltalán dolgozik a Lucy 2 forgatókönyvén. Bár rendező törölte a profilját, mint írta, sem a közeli, sem pedig a távoli jövőben nem szándékozik elkészíteni a folytatást.