Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
34
Képek
4
Videók
Anna
 
Berto49   2019. 07. 18.
Önismétlés Besson módra

Elismerem, hogy sommásan elítélő vélemény, de sajnos Luc Besson „Az ötödik elem” óta nem készített jó filmet. Azóta eltelt 22 év! Ez a film a „Nikita” nyomdokvizein halad, csak Anne Parillaud ki lett cserélve egy szőke, egyszálbélű orosz szupermodellre. Attól, hogy valaki állandóan a divatlapok címlapjain szerepel, még nem lesz színésznő. Pedig M. Besson meg van győződve színjátszói tehetségéről, már az előző filmjében egy rövid szerepet is kiosztott rá a „Valerian és az ezer bolygó városa” című sci-fijében. Ettől még az a Sasha Luss marad, aki tökéletesen mutatna egy orosz partizános filmben. Ö lehetne a németek által meggyalázott Masenyka, aki szomorúan siratja elrabolt lányságát. A film két igazi színésze Helen Mirren és Cillian Murphy a rájuk jutó szűk műsoridőben mindent megtett, miattuk nem nézhetetlen az értékelésem.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 18.

Ritka rossz volt sajnos, bár ez sejthető volt már az előzetesekből is. Lapos, érdektelen történet, kaotikus vágás. A látvány mondjuk rendben volt, de ez sajnos kevés. A főszereplő nőről inkább ne is beszéljünk...ennél karakteresebb, erősebb szőke nőt nem találtak?...


 
Bady   2019. 07. 09.

Nem is tudom, nem lett rossz film az Anna, de nagyon kis üres, szellős, Luc Besson pedig mintha elfelejtett volna akciójeleneteket rendezni. Nem is arról van szó, hogy nem mutatnak jól, csak nincs bennük izgalom, meglepetés, az egész kiszámítható egy-két váratlan húzást leszámítva, ami meg hát masszív parasztvakítás. A történet faék egyszerűségű. Nézhető, ezt tudom rá mondani, ami nálam a közepes kategóriának felel meg. Persze, ha nincsenek nagy elvárásaid, csak kikapcsolódnál, az időt jól el lehet ütni vele. Kinek a pap, kinek a papné ugye...

 
quentin   2019. 06. 26.

Jobban jár a világ, ha Luc Besson ilyen zúzós akciófilmeket rendez, mint scifiket és nagyköltségvetésű filmeket. Ez az irány tényleg visszatérés az alapokhoz, kőkemény, zúzós, baromi pörgős és kimondottan brutális. Nagyon jót tett neki, hogy bevállalós lett, jár is a 18-as karika, viszont pont ez adja meg a lehetőségét annak, hogy ne egy matinémozi legyen belőle. Ilyennek kell lennie egy akciófilmnek, a maga műfaján belül szerintem megérdemli az 5 csillagot!

Sasha Luss
Sasha Luss
Sasha Luss
Helen Mirren
Luke Evans
Sasha Luss
Sasha Luss
Cillian Murphy
Helen Mirren
Luke Evans
Alexander Petrov
Luke Evans
Sasha Luss
Helen Mirren
Sasha Luss
Lera Abova
Sasha Luss
Sasha Luss
Sasha Luss
Alexander Petrov
Sasha Luss
Sasha Luss
Eric Gordon
Luc Besson
Sasha Luss
Sasha Luss
Helen Mirren
Eric Gordon
Luke Evans
Sasha Luss
Sasha Luss
Luc Besson
Helen Mirren
Sasha Luss
Helen Mirren
Sasha Luss
Helen Mirren
Luke Evans
Eric Godon
Sasha Luss
Sasha Luss
Sasha Luss
Lera Abova
Sasha Luss
Luke Evans
Sasha Luss
Sasha Luss
Alexander Petrov
 
A film védelmében annyit azért el kell mondanom, hogy Besson továbbra sem felejtett el akciójeleneteket rendezni: ha mást nem is, ezeket még mindig öröm nézni. több»
 
Az elmúlt években Bessonnak nem sikerült maradandót alkotnia. Legutóbb a Valerian és az ezer bolygó városa csalódásként lett elkönyvelve a köztudatban, de már a 2014-es Lucy sem aratott osztatlan sikert. Reméljük, a francia rendező még visszatalál régi, eredeti hangjához. több»
 
Az Anna ezért nem tud működni a női szerepkörben, mert nem nyújt többet, mint amit össze lehet foglalni két-három egyszerű mondatban. A cselekményvezetése is oly lesújtóan egyszerű és ismert, mint a fagolyó. több»

A film összbevétele 26 995 244 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 67 215 359 forintot termelt. A hazai mozik összesen 45 055 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Luc Besson az Anna kapcsán ismét együtt dolgozott kedvenc zeneszerzőjével, Eric Serraval, aki a Valerian, és az ezer bolygó városában kénytelen volt átadni a helyét Alexandre Desplatnak. Serra az 1989-es A nagy kékséggel elnyerte a francia Oscarként emlegetett César-díjat a legjobb filmzene kategóriájában.

(hp)
 

Anne Parillaud (Nikita), Milla Jovovich (Az ötödik elem) és Scarlett Johansson (Lucy) után Luc Besson választása ezúttal egy orosz szupermodellre, Sasha Luss-ra esett legújabb női főszereplős akciófilmjében.

(hp)
 

2017 októberében vált hivatalossá, hogy Luc Besson ismét női főszereplős akciófilmet forgat.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.