Lugosi Béla horrorát remake-eli a Blumhouse

A Blumhouse szinte pár év alatt vált egy kicsi, független stúdióból a horror zsánerét megreformáló, vezető céggé, és köszönhető ez a filmes alapanyagokhoz jó szemmel és kézzel nyúló Jason Blumnak – ennek szemléltetéséhez elég csak pár filmet említeni a közelmúltból: Tűnj el!, Csuklyások – BlacKkKlansman vagy a készülő Spawn-reboot.

A stúdió most egy klasszikus alapanyaghoz nyúl, ami zseniális húzásnak tűnik a mai zombifilmes invázióban: Blum szeretné elkészíteni az 1932-es A fehér zombi remake-jét. Az eredeti film volt az első olyan alkotás, amely a zombikat és a zombijelenséget megismertette a szélesebb közönséggel, és amelyben a zombik még vudu-kultúrához tartozó, mágiával és varázslattal élő emberekből előállított, szellem és lélek nélküli lények voltak, akik sosem halnak meg – de már nem is igazi emberek. A filmben Lugosi Béla játszotta a Haiti zombimesterét, és bemutatása óta számos kultúrtörténeti és popkulturális jelenség hivatkozási alapjává vált.

Az elmúlt évtizedekben a zombik alakja, viselkedése és eredete számtalan különféle formát és magyarázatot kapott – de talán most jött el az a pillanat, legalábbis a Blumhouse szerint, hogy érdemes visszatérni a gyökerekhez, és felfrissíteni az akkor nagy sikert aratott történetet, amelyben egy fiatal, szerelmes vőlegény szeretné visszakapni egy fondorlatos ismerős által elrabolt és zombivá változtatott, gyönyörű kedvesét.

A hírek szerint a stúdió már a forgatási helyszínt keresi Louisianában, ám arról még nincs hír, hogy kit szemeltek ki rendezőnek, illetve milyen szereposztással képzelik el a remake-et.