Magyar színésznő a legígéretesebb európai tehetségek között

Stork Natasát Európa tíz ígéretes színésztehetsége között mutatja be a European Film Promotion (EFP) a nemzetközi filmszakmának február végén. A filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP által felkért szakmai zsűri a magyar színésznőt beválasztotta a „Shooting Stars” programba.

A European Film Promotion nagy presztízsű szakmai rendezvényen az európai mozi tíz legígéretesebb tehetsége között lesz Stork Natasa. Az ifjú „filmcsillagokat” immár 24. alkalommal mutatja be a „Shooting Stars” program a nemzetközi filmszakmának februárban. A háromnapos szakmai programot idén a járványhelyzetre való tekintettel online tartják meg.

A tíz fiatal tehetséget a European Film Promotion tagszervezetei – köztük a Nemzeti Filmintézet – által benevezett jelöltekből választotta ki a szakma prominens személyiségeiből álló „Shooting Stars” zsűri.

„Szédítő és rejtélyes” alakításával Stork Natasa a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című Horvát Lili-film főszerepében vette le a lábáról a „Shooting Stars” zsűrijét. Az alakításért, melyet itthon és külföldön egyaránt méltattak, Stork Natasa Antalya, Valladolid és Les Arcs nemzetközi filmfesztiválján is elnyerte a legjobb színésznő díját.

(nfi)

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film Magyarország hivatalos nevezettje a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm január 22-től látható lesz az Egyesült Államokban, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak.