2021.04.22   olvasottság: 28329x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Gary Oldman színészi nagyságát nehéz lenne vitatni, de emberként ő is megjárta a maga poklát annak idején. A színészt számtalan filmben láthattuk már játszani, a legkülönfélébb alakokat és karaktereket keltette életre Drakulától Churchillig. Sok hatalmas kasszasikerben szerepelt, de érdekes módon ezek közül többet nem tart túl sokra.

Egy korábbi interjújában a színész arról mesélt, hogy azok a filmek, amiket a közönség a legnagyobb sikernek tart, valójában számára nem jelentettek többet puszta munkánál. Bizony, ide tartozik a Nolan féle Batman-trilógia, illetve a Harry Potter filmek is. Ezek számára tényleg nem jelentettek túl sokat, felkérték, elfogadta, eljátszotta, kész.

De vannak olyan filmek is, amiket egyenesen ki nem állhat. Az egyik ilyen a ’90-es évek egyik legnépszerűbb, máig sokat játszott sci-fi-je, Az ötödik elem. Ebben a világ elpusztításának megakadályozásáról szóló sztoriban ő kapta az ügyeletes gonosz szerepét, ő volt Jean-Baptiste Emanuel Zorg. És utálja az egészet.

Gary Oldman elmondása szerint eleve úgy vállalta el a filmet, hogy bele sem nézett a forgatókönyvbe. Ez azért alakulhatott így, mert néhány évvel korábban Luc Besson producerként segítette egy filmje megvalósulását, szóval tulajdonképpen jött neki ezért eggyel. Így, mikor a francia rendező megkereste Az ötödik elem gonoszának szerepével, szívességből vállalta el.