Bő tíz évvel ezelőtt két film is a mozikba került, amelyek a világ egyik leghíresebb intézménye és embere, a Fehér Ház és az USA elnöke elleni támadásról szólt. A kettő közül kétségtelenül a Támadás a Fehér Ház ellen című akciófilm durrant nagyobbat Gerard Butler főszereplésével. Minket viszont most a másik érdekel.

Az elnök végveszélyben ugyanabban az évben jelent meg és elmondhatjuk róla, hogy bekerült egy olyan halmazba, amelyben egyébként egészen jó filmek szerepelnek: azok a filmek, amelyek egy másik, hasonló témájú alkotás miatt a maguk idejében a háttérbe szorultak. Nos, Az elnök végveszélyben tipikusan ilyen film volt.

Egy nap bomba robban a Capitolium épületében, majd nem sokkal később egy egykori kommandósokból álló paramilitáris csoport megrohanja a Fehér Házat, ahol végeznek a biztonsági erőkkel és túszul ejtik az ott tartózkodó turistacsoportot. A céljuk az elnök elfogása. Csakhogy a turisták között egy egykori katona is van, aki megszökik és az elnök segítségére siet, ettől kezdve együtt próbálják meg túlélni a támadást.

A film nem akármilyen szereplőgárdával és stábbal büszkélkedhet. Az elnököt Jamie Foxx alakítja, míg az őt segítő exkatonát Channing Tatum. Mellettük a fontosabb szerepekben láthatjuk még James Woodsot, Maggie Gyllenhaalt és Jason Clarke-ot is. A rendezői székben a sokat tapasztalt rendező, Roland Emmerich foglalt helyet, aki ezúttal James Vanderbilt forgatókönyvéből dolgozott.

Az elnök végveszélyben bár nem aratott olyan hangos sikert, mint közvetlen riválisa, azért bevétel terén sikerült átlépnie a 200 millió dolláros határt. Ezzel elmondható, hogy nyereséges lett, bár a készítők bizonyosan jobb eredményre számítottak, hiszen az elkészítése 150 millió dollárt emésztett fel.

A film most újra hódító útra indul, ezúttal az HBO Maxon. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor csak kattints a logójára a film adatlapján és már indul is a lejátszás!