A ’80-as években még minden egészen más volt, beleértve a filmipart is. Nem csak a látványvilág, de a történetmesélés és a színészek is egészen másképp működtek. Ebből az időszakból származik az egyik legjobbnak tartott romantikus film, a Harry és Sally is, amely mostantól az HBO Max kínálatában is megtalálható!

A történet tíz évet ölel fel és még a ’70-es években kezdődik a gimnázium után. Harry és Sally együtt utaznak New Yorkba, hogy megvalósítsák álmaikat, de a két fiatal nem is lehetne ennél különbözőbb. Harry biztos benne, hogy nők és férfiak között a szex miatt nem lehet barátság, de Sally nem ért vele egyet. Megérkezés után szétvállnak útjaik és legközelebb öt évvel később találkoznak egy repülőúton. Harry vőlegény, Sally pedig épp az ő szomszédjával randevúzik. Bár a repülőúton beszélgetnek, leszállás után ismét évekre elszakadnak egymástól. Újabb öt év után egy könyvesboltban találkoznak újra, ekkorra mindkettejük kapcsolata zátonyra futott. Harry szembe menve régi elveivel, barátkozni kezd Sallyvel, amiből idővel egyre bonyolultabb kapcsolat kerekedik.

A film alapjául valódi szerelmi történetek szolgáltak, amelyeket Nora Ephron gyűjtött össze. Ezek alapján forgatták le Rob Reiner rendezésében. A szereposztás is egészen parádés volt, hiszen a két főszerepet Meg Ryan és Billy Crystal alakította. De feltűnik a filmben Bruno Kirby és a legendás Carrie Fisher is.

A Harry és Sally mostantól az HBO Max kínálatában is helyet kap. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor a film itteni adatlapján elég a logójára kattintanod és indul is a lejátszás!