Sean Connery azon színészek közé tartozik, akiknek a legtöbbször a neve is bőven elég ahhoz, hogy az embernek kedve legyen megnézni egy filmet. James Bond legendás megformálója az évtizedek során számtalan moziban bizonyította tehetségét. A most az HBO Max kínálatába kerülő Családi ügy viszont nem tartozik a legismertebb filmjei közé.

A történet a McMullen családról szól, amelynek feje, Jessie világ életében bűnöző volt. Mostanra viszont már kiöregedett a bankrablós buliból, viszont van két fia: Vito és Adam. Bár a vér kötelez, az idősebbik Vito úgy dönt, ő nem kér a bűnözői életmódból, ezért a viszonya is igen feszült az apjával, folyamatosan a csatározások kettejük közt.

Mindketten abban reménykednek, hogy a maguk oldalára tudják állítani Adamet. Ez végül Jessie-nek sikerül, mivel Adam is a bűnözést választja. Elő is áll egy tuti balhé tervével, amibe az egész családot bevonná. Vito vonakodva bár, de belemegy, mivel a terv szerint erőszak és a rendőrökkel való összeütközés nélkül is végig lehet csinálni. Ám, ahogy az lenni szokott, valami balul sül el, és semmi sem a terv szerint alakul.

A krimi 1989-ben került a mozikba, de nem aratott különösebben hangos sikert. A kritikusok is alaposan lehúzták, végül a videotékák világában inkább megtalálta a számítását. Pedig a szereposztásra bizonyosan nem lehetett panasz. Sidney Lumet rendező filmjében (aki Vincent Patrick regényét dolgozta fel) Sean Connery alakította a családfőt. Két fiát, Vitót és Adamet pedig Dustin Hoffman és Matthew Broderick játszotta el.

Ha szeretnéd megnézni ezt a ritkaságnak is mondható filmet, mostantól az HBO Maxon is megteheted. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor a film itteni adatlapján csak a logójára kell kattintanod és indul is a lejátszás!