Már csak 3 nap: A harmadik évaddal visszatér a nagysikerű természetfeletti thriller

A héten mutatkozik be a nagysikerű olasz thriller, A vörös ajtó harmadik évada a Direct One kínálatában

A Canal+ gyártású nagysikerű olasz, bűnügyi thriller első két évada után idén a harmadik évad is bemutatásra kerül hazánkban, a Direct One kínálatában. A természetfeletti csavarral rendelkező, bűnügyi sorozat harmadik évada 2022-ben került bemutatásra nemzetközi szinten. A vörös ajtó című olasz krimisorozat harmadik évada szeptember 21-én debütál, míg a záróepizódok október 2-án láthatóak majd.

A tavaly év végén és idén év elején a Direct One kínálatában bemutatkozó A vörös ajtó első és második évada után idén ősszel a harmadik évadot is műsorára tűzi a műsorszolgáltató. A legújabb évad is a korábbi felvonások sikerére épít, miszerint a sorozat a valóság és a természetfeletti egyedülálló keverékét jeleníti meg a képernyőn.

A szeptember 21-én induló sorozatban Cagliostro nyomozót – aki azóta is szellemként ragadt az élők között és arra vár, hogy átléphessen a vörös ajtón –, újabb rejtély megoldása elé állítja a sors. Két és fél év telt el azóta, hogy Cagliostro nyomozó találkozott Vanessával, az egyetlen személlyel, aki a meggyilkolását követően képes kommunikálni vele. Ám egy éjjel Leonardo szemtanúja lesz egy szörnyű autóbalesetnek, amelynek áldozata Vanessa édesanyja. A baleset láttán újra találkozik Vanessával: ezúttal a gyilkosság megoldása mellett Leonardonak meg kell mentenie Vanessát is egy elképzelhetetlen veszélytől, mégpedig önmagától. Míg Anna és Paoletto a hivatalos nyomozást vezetik, Leonardonak és Vanessának meg kell tanulnia megbízni egymásban, hogy megoldják a rejtélyt, amely az egykori nyomozót az élők világhoz köti.

A sorozat különlegessége, hogy a halálra egyfajta második esélyként tekint, hogy változtatni tudjunk az életünk során elkövetett hibákon, miközben a karaktereknek is szembe kell nézniük önmagukkal és békét kell kötniük korábbi szellemeikkel és kudarcaikkal.

„A vörös ajtó című sorozatban Cagliostro felügyelő végső soron egy ártalmatlan szellem. Sokkal veszélyesebbek az elmulasztott élmények, a félresöpört vagy soha meg nem élt életek, a mások által ránk ragasztott címkék, amelyek talán soha nem tűnnek el. Ezek azok a démonok, amelyek kísértik karaktereink  – és mindannyiunk –  létezését, miközben mindig kísértést érzünk, hogy visszatekintsünk rájuk, különösen egy új rejtély, egy új nyomozás közepén.” – fogalmazott Carlo Lucarelli és Giampiero Rigosi A vörös ajtó sorozat írópárosa.  

Az írók a sorozat harmadik évadának befejezésével kapcsolatban a jólismert Orfeusz-mítosszal vontak párhuzamot. “Orfeusz történetének leggyakoribb értelmezése szerint Orfeusz ellenállhatatlan vágya, hogy újra lássa Euridikét, mindkettejüket kárhozatra ítélte. De mi lett volna, ha Orfeusz ehelyett úgy dönt, hogy lezárja azt, amit visszaszerezhetett volna és akár örökké is tarthatott volna? Mi lett volna, ha örökre lezárta volna szerelmük történetét?” – teszik a fel költői kérdést az írók, ezzel is párhuzamba állítva a sorozat központi kérdéskörét: még ha el is fogadjuk, hogy az életben nincs befejezés, nem létezik a vég, csak metamorfózisról van szó, a történeteknek akkor is véget kell érniük valahogy.  

A vörös ajtó az elmúlt évek egyik legnépszerűbb olasz franchise sorozata: az 1. évad a Rai 2 televíziócsatornán a legnézettebb tartalom lett főműsoridőben, míg a 2. évad premierje 3 milliós nézettséget hozott a csatornának. A főszerepekben nemzetközileg is elismert olasz színészek szerepelnek: Lino Guanciale (Woody Allen: Rómának szeretettel) és Gabriella Pession (Crossing Lines).

A természetfeletti témával foglalkozó sorozatrajongók az utolsó részeket október 2-án láthatják a Direct One TV-csatornán. A sorozat első két évada, valamint a debütálást követően a harmadik évad részei is elérhetők, és bármikor, bárhonnan visszanézhetők a Direct Now alkalmazáson keresztül.

thriller

Leonardo Cagliostro rendőr a halála után úgy dönt, hogy a Földön marad, mert szeretne többet megtudni saját halála körülményeiről, és megmenteni veszélyben lévő... több»