Alexandre Dumas regényét már számtalanszor feldoglozták, A három testőr: D’Artagnan mégis valami újat ígér. 

A François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï és Eva Green főszereplésével készült filmet 2023. április 5-én mutatták be Franciaországban, jövő hét csütörtökön pedig végre a hazai mozikban is debütál (és hamarosan jön a folytatás is). 

A történet szerint a fiatal D’Artagnan Párizsba megy, hogy bosszút álljon támadóin. Hamar konfliktusba keveredik, melynek tétje Franciaország sorsa. Athos, Porthos és Aramis oldalán felveszi a harcot az ország és a király védelmében.

A két film együttes 72 millió eurós költségvetésével az egyik legdrágább francia produkció volt 2023-ban, ebből az összegből 150 napon át forgatták a nagyszabású adaptációt.

A filmet a kritikusok kedvezően fogadták, és kasszasikert aratott Franciaországban, 2023 harmadik legnagyobb bevételt hozó francia filmje volt. Franciaországban több mint 3,3 millió jegyet adtak el rá. 

A filmet nem sokkal a franciaországi prem után Belgiumban, Németországban és Spanyolországban is bemutatták, a Samuel Goldwyn Films pedig mindkét film amerikai forgalmazási jogait megszerezte.

A film a franciaországi nyitóhéten 5,6 millió dolláros bevételt ért el, a harmadik hétvégére pedig világszerte 24 millió dolláros bevételt hozott, míg a globális bevétele 2023 októberében már 31,1 millió dollár volt.

Az anyagi siker csak egy dolog, de nem mehetünk el szó nélkül az mellett sem, hogy jelenleg is 96%-os értékeléssel áll a kritikagyűjtő Rotten Tomatoes-on.

Ha ez még nem hozta meg a kedvedet, ajánljuk figyelmedbe az alábbi előzetest, csütörtöktől pedig már a mozikban láthatod a teljes filmet.

akció | kaland | történelmi

A Louvre-tól a Buckingham-palotáig, Párizs csatornáin át La Rochelle ostromáig... A vallási háborúk által megosztott és brit invázióval fenyegetett királyságban egy maroknyi... több»