Jövő hét csütörtökön Kenneth Branagh végre visszatér az ikonikus nyomozó, Hercule Poirot szerepében a Szeánsz Velencében című filmben, amely a Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson után a franchise harmadik filmje. 

A film Agatha Christie 1969-es Halloween és halál című könyvének adaptációja, és a természetfeletti és a túlvilági témáját járja körül. A film az eredeti helyszínt egy angol faluból a második világháború utáni Velencébe helyezi át.

Branagh, aki a főszerep mellett a rendezői posztot is betölti, természetfeletti thrillerként jellemezte a filmet, amely Poirot háborús élményei miatti hitválságát és barátai elvesztését járja körül. A forgatókönyvet Michael Green írta, ez már zsinórban a harmadik közös munkája Branagh-vel.

A szereposztásban olyan új és ismerős arcok szerepelnek, mint Jamie Dornan, Jude Hill és Michelle Yeoh

A film igyekszik egyensúlyt teremteni a Christie eredeti történetéhez való hűség és a friss fordulatok között, megragadva mind az eredeti regény lényegét, mind a velencei helyszín varázsát. Hogy ez mennyire sikerült, az hamarosan kiderült, ugyanis a Szeánsz Velencében látható a hazai mozikban.

dráma | horror | krimi | misztikus

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»