Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
NA

Halál a Níluson (2020)

Death on the Nile
Filmadatlap
 
30
Szereplők
Vélemények
2
Képek
2
Videók
 

A film egyik főszerepét eredetileg Jodie Comer alakította volna, azonban egyéb munkái miatt végül nem tudta vállalni a szereplést. Erről maga a színésznő beszélt szomorúan Joshua Horowitz podcastjában.

(hp )
 

A Halál a Níluson becsült költségvetése 120 millió font volt.

(hp )
 

A Kenneth Branagh rendezésében bemutatott Halál a Níluson Agatha Chrisie regényének harmadik filmadaptációja az 1978-as egészestés mozifilm, és az Agatha Christie's Poirot című sorozat 2004-es epizódja után.

(hp )
 

A Halál a Níluson Agatha Christie azonos című 1937-es regényének filmadaptációja.

(hp )
 

A Gyilkosság az Orient Expresszen után Poirot szerepében és rendezőként is visszatért Kenneth Branagh. Akárcsak az említett filmnek, a Halál a Nílusonnak is ichael Green írta a forgatókönyvét.

(hp )
 

A Halál a Níluson forgatása 2019. szeptember 30-án kezdődött meg az angliai Surrey-ben található Longcross Studios falai között, melyet követően a stáb Egyiptomban folytatta a munkálatokat. A forgatás röviddel 2019. karácsonya előtt ért véget.

(hp )
 

A film vizuális effektjeiért a szakma egy igazi nagyágyúja, az Oscar-díjas George Murhpy felelt.

(hp )
 

2019. januárjában jelentették be hivatalosan, hogy a Halál a Níluson zenéjét Patrick Doyle szerzi majd. Doyle és a film rendezője, Kenneth Branagh immáron negyedik alkalommal dolgozott együtt. Korábbi filmjeik: Gyilkosság az Orient Expresszen, Színház a világ, Artemis Fowl.

(hp )
 

A 20th Century Fox eredeti tervei szerint a film 2019. december 20-án debütál volna, azonban végül az eredeti dátumhoz képest több mint egy évvel később kerülhetett a mozikba a Halál a Níluson.

(hp )
 

2017. decemberében az Assicoated Press-nek adott interjújában beszélt arról először Kenneth Branagh, hogy szívesen elkészítené a Halál a Níluson filmadaptációját, sőt, felvetette egy esetleges 'Poirot mozis univerzum' lehetőségét is.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.