67% 37 szavazat
Agatha és a gyilkosság igazsága

Agatha és a gyilkosság igazsága

Agatha and the Truth of Murder
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
25
Szereplők (25)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

1926-ban, miután írói válságba került és magánélete is romokban hevert, a fiatal Agatha Christie úgy határozott, hogy felgöngyölít egy valós gyilkossági ügyet.

(qwer)

Rendező: Terry Loane
Író: Tom Dalton
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2018.12.23.

KULCSSZAVAK

 
2022.01.05 Dorkateo

legújabb vélemény

Az ötlet kiváló, a kivitelezés csak közepes

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Adva van egy rejtélyes eset, ami valóban megtörtént: Agatha Christie néhány napra eltűnt. Akkoriban nagy szenzáció volt, és sosem derült ki, mi történt valójában, Christie pedig sírba vitte titkát. Így a forgatókönyvírókra maradt a feladat, hogy megtöltsék tartalommal a 11 napot. Több film is készült a témában. Az Agatha és a gyilkosság igazsága című film a Halál a Níluson c. regény egyik fordulatával operál. Hogy melyikkel, azt nyilván nem spoilerezem el. :) Lényeg, hogy az írónő nyomozóvá válik a történetben, és megtalálja a gyilkost, s ezzel helyrehozza megbillent lelki egyensúlyát is. A kivitelezés jóval szerényebb, mint az ötlet. Az angol krimisorozatok higgadtságával készült, s valahogy az izgalmak is halvérűnek tűnnek benne. Mégis érdemes egyszer megnézni.

0
 

Agatha Christie-t eltűnése után egy vidéki kisváros, Harrogate hoteljében találták meg. Azt állította, semmire sem emlékszik, de életrajzírói szerint ez nem volt igaz. Ezért születtek kitalált történetek erről az időszakról.Szerző: Dorkateo

#1