82% 164 szavazat
Elah völgyében

Elah völgyében

In the Valley of Elah
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
27
Szereplők (27)
44
Képek (44)
2
Videók (2)
7
Érdekességek (7)
1
Díjak (1)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A rendőrség fiatal nyomozója, Emily Sanders vonakodva bár, de segít a keresésében. Amikor megcsonkított holttestre bukkannak a sivatagban, kiderül, az eltűnt fiú maradványai kerültek elő. Ahogy gyűlnek a bizonyítékok, úgy válik egyre ködösebbé az ügy, Deerfield és… Több


Rendező: Paul Haggis
Forgatókönyvíró: Paul Haggis, Mark Boal
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2008.04.10.
 
2020.11.01 tibi

legújabb vélemény

Nagyon vontatott, unalmas .

0
 
2015.05.14 ZeroHero

Nagyon eros tarsadalomkritika a film. Bemutatja hogy a haboru rossz. S nem csak azert rossz, amiert altalaban gondoljuk, hanem azert, mert tonkreteszi a benne resztvevo embereket egy eletre. Valoszinuleg elfelejteni es eltemetni el lehet a haboru borzalmait, de feldolgozni soha. ennek a gondolatnak a tokeletes megfogalmazasa a film.

1
 
2019.01.21 indingo

Lehet, hogy kissé vontatottnak tűnik, de kellenek azok az események amelyek elvezetnek a végkifejlethez. A film igaz történetet dolgoz fel, így még inkább megdöbbenünk, hogy a katonákat milyen embertelené, lélektelenné teszi a háború borzalma és hogyan fordítja ki önmagából még a bajtársakat is.

0
 
2015.12.28 batukán

Ez a film jól bemutatja azt, hogy a háború okozta lelki sérüléseket kezelgetni lehet, de gyógyítani nem. Tommy Lee Jones egyik legjobb alakításának tartom.

0
 
2015.08.21 Dracule

Ez végre ott volt a szeren erősen. Erre azt lehet mondani, hogy olyan jó szórakozást nyújtott amilyet elvárhatsz ha leülsz egy filmet megnézni. Nekem nagyon bejött szóval nézős típus.

0

A film összbevétele 29 527 293 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Warner Independent Pictures stúdió 25. forgalmazott filmje.Szerző: mamiéstöti2

#2
 

Eredetileg úgy volt, hogy Clint Eastwood kapja a főszerepet, aki szintén Paul Haggis forgatókönyve alapján rendezte a Millió dolláros bébi című filmet. Annak ellenére, hogy nagyon tetszett neki a forgatókönyv, inkább barátját, Tommy Lee Jonest javasolta a szerepre. Szerző: rbernadett

#3
 

Paul Haggis állítása szerint Clint Eastwood sokat segített, hogy a film zöld utat kapjon. Szerző: rbernadett

#4
 

Paul Haggis Sanders szerepét kimondottan Charlize Theronnal a fejében írta meg. Szerző: rbernadett

#5