56% 30 szavazat
Egy rossz ember tíz napja

Egy rossz ember tíz napja

Kötü Adamın 10 Günü
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
17
Szereplők (17)
2
Képek (2)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Megismerhetjük Sadikot, egy volt ügyvédet, aki magánnyomozóként dolgozik. Elvállal egy bonyolult ügyet, és egyszerű élete kezd felborulni.

(Hupka Adrián)

Rendező: Uluç Bayraktar
Forgatókönyvíró: Mehmet Eroglu, Damla Serim
Ország: Törökország
Premier: 2023.02.10. | Netflix (2023.08.19.)

Hol nézheted

 
2023.09.09 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Egy rossz krimi tíz ismérve

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

1. Zűrzavaros a történet. 2. Túl sok a szereplő, megjegyezhetetlen nevekkel. 3. Nincs benne eredeti gondolat. 4. A két párhuzamos nyomozás csak a végtelenben találkozik. 5. A megfejtést szájba rágja a történet végén, ahelyett, hogy rávezetné az olvasót (nézőt), hogy maga jöjjön rá. 6. A cselekmény utolsó harmadában új szereplőket von be, akik nélkül a főhős nem boldogulna. 7. Az antihős (bármennyire is jó a karakter) túl puhány, nem gyűlöljük meg eléggé. 8. A gyilkosság(ok) büntetlenül maradhat(nak) benne. 9. Ízléstelen, profán jelenettel zárni egy végig lelkizős karakter drámáját. 10. Elvonulni a naplementében úgy, hogy folytatni lehessen az amúgy sem ütős sztorit.

0
 
2023.08.19 szemtelen

Ördöglakat

Adott egy Philip Marlowe karakterét bálványozó magánnyomozó, akinek meg kell találnia egy fickót, de közben kapcsolatba lép egy nővel is, hogy megtalálják a nagybátyja gyilkosát. A film lényege, hogy hogyan oldja meg ezt a két ügyet, amelyek a nyomozás elmélyülésével egyre bonyolultabbá válnak. Innen a film a bonyolultság és az érthetetlenség határmezsgyéjén tartózkodik, a kétórás időtartam alatt a titkok pedig csak egyre összetettebbek. Ez a film tökéletes azoknak, akik szeretik a bonyolult és összeesküvéseket kínáló, rejtélyes krimiket – hiszen szükség van a tágra nyílt szemekre és a kitisztított fülekre. Rajtam kifogott, nekem ez a produkció egy nagy gubanc. Mindenféle filmes ravaszkodás ellenére egy meglehetősen silány színészi alakításokkal tarkított, és átlagosan fényképezett nagy mizéria. Nem izgalmas, ellenben baromi zavaros, és tele van mindennel; érthetetlen mellékszálak és nevetségesen sok karakter, értelmetlen maffiózók, akik nem haboznak kínozni és gyilkolni. A film második felében már tényleg lehetetlen mindenki nevét és rokonságát egyenesben tartani, végére pedig az egész forgatókönyv mocskos valóságát átjárja a valótlanság kemény illata.

1
 
2023.08.19 smck1337

Jó karakterek

A török filmek kissé távol állnak tőlem, de erre végül rászántam magam. A film jó, erős karakterek és jó sztori. Igazi csavaros, és bonyolult. Ami negatívum, hogy ezer szálon fut, és a film végére kb. nem lehet megjegyezni az összes szereplőt és családtagot, hogy ki kivel van, és milyen szerepet tölt be, mert annyi név felmerül. 10/9.

0