Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Akkor éjjel (2022)

La nuit du 12
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Videók (3)

 
MrBlond   2023. 06. 02.

legújabb vélemény

0

Egy apatikus krimi a megfáradt igazságszolgáltatásról és egy ügyről, amely rémálommá válik a magányos főszereplő biztos számára. A nők elleni erőszak és az intézményes áldozattá válás rendkívül releváns ábrázolása, de mindenekelőtt egy gyönyörűen leh... több»

 
joonimrod   2023. 06. 01.

0

Egy kiváló depressziós pszichodráma, ami talán a Zodiákushoz hasonlítható. Ezzel talán túl sokat is mondtam róla. Mindenképp látni kell!

 

A filmet a 2022-es cannes-i filmfesztivál premier előtti válogatásában mutatták be.

(csd)
 

Dominik Moll úgy döntött, hogy a film cselekményét Grenoble-ba és a Maurienne-völgybe helyezi. „A hegyeket akartam érezni. Saint-Jean-de-Maurienne meglehetősen iparosodott város, van egy alumíniumgyár, a Trimet, amely 700 embert foglalkoztat” – nyilatkozta a rendező.

(csd)
 

Noha Pauline Guéna könyve jól dokumentált, Dominik Moll saját elmondása szerint azonban „saját szemével” akart látni egy nyomozócsoportot munka közben.

(csd)
 

Dominik Moll egy nyomozást választott ki, mégpedig egy fiatal nő meggyilkolását, akit hazafelé menet felgyújtottak. A rendező elmondása szerint ez a történet érintette meg a legjobban őt.

(csd)
 

A filmet Pauline Guéna című könyvéből készült, amely először 2021-ben jelent meg a Gallimard kiadónál. Pontosabban a film cselekménye ennek a több mint ötszáz oldalas könyvnek mintegy harminc oldalára épül.

(csd)