Martin Scorsese által rendezett, Leonardo DiCaprioRobert De Niro és Brendan Fraser főszereplésével készült Megfojtott virágok a Cannes-i Filmfesztiválon debütált, jövő héten pedig végre a hazai mozikba is megérkezik. 

A film eltér David Grann 2017-es könyvétől, és inkább DiCaprio és Lily Gladstone karakterei közötti szerelmi történetre koncentrál, valamint az oklahomai Osage Nemzetségben az olaj felfedezése után az 1920-as években elkövetett gyilkosságsorozatra világít rá. 

A filmet az Apple készíti és a mozis premier után hamarosan streamelhető is lesz. A hivatalos szinopszis szerint egy epikus western krimire számíthatunk, amelyben a szerelem és az árulás a két központi téma. 

Scorsese újabb nagy dobása 2023. október 19-án jelenik meg, de még most szólunk, hogy készülj fel a vetítés előtt, mivel a produkció 3 óra 26 perces játékidővel bír. 

Ez a film DiCaprio és Scorsese hetedik, De Niro és Scorsese pedig tizedik közös munkája. A 14-szeres Oscar-jelölt Scorsese a forgatókönyvet az Oscar-díjas Eric Roth-szal közösen írta. A filmben visszatér Scorsese régi vágója, Thelma Schoonmaker (Nagymenők), a film operatőre Rodrigo Prieto (Az Ír), a jelmeztervező Jacqueline West.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»