Már csak napok kérdése, és megérkezik a hazai mozikba a Wonka Paul King rendezésében és Timothée Chalamet főszereplésével.

A film Roald Dahl 1964-es Charlie és a csokoládégyár című regényének központi karakterének, Willy Wonka eredettörténetét meséli el. A főszerepben Timothée Chalamet játssza a fiatal Wonkát, mellette olyan színészeket láthatunk majd, mint Hugh Grant, Rowan Atkinson, Olivia Colman, Sally Hawkins és Keegan-Michael Key.

A projekt több évre nyúlik vissza: a Warner Bros. Pictures, amely Dahl regényének 2005-ös adaptációját készítette, 2016-ban megszerezte Wonka karakterének jogait, melyet követően a stúdió azt a döntést hozta, hogy a háttértörténetére koncentrál. 

2021 májusában erősítették meg, hogy Chalamet fogja alakítja a főszerepet, a mellékszereplőket pedig még abban az évben bejelentették. A forgatás az Egyesült Királyság különböző helyszínein zajlott, többek között a Warner Bros. stúdiójában, Oxfordban és Bath-ban.

A Wonka premierje 2023. november 28-án volt Londonban, a Royal Festival Hallban, és az Egyesült Királyságban december 8-án, az Egyesült Államokban 2023. december 15-én, itthon pedig december 14-én kerül a mozikba. 

Az első reakciók többnyire pozitívak voltak, a kritikák Chalamet alakítását és a film látványát is dicsérték.

81 Wonka  (2023)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

A  méltán klasszikusnak mondható Charlie és a csokigyár előzményfilmje, amelyet Tim Burton 2005-ben filmesített meg Roald Dahl brit író azonos című gyermekkönyve alapján, és... több»