Robert Zemeckis és Bob Gale már számtalanszor kijelentették, hogy amíg ők élnek, addig sem folytatást, sem remake-t nem kap majd a Vissza a jövőbe franchise. És ez pontosan így van jól. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy Marty és a doki ne térhetnének vissza valamilyen formában. Meg is tették ezt már rajzfilmként és videojátékként is. És most úgy tűnik, hogy egy egészen agyament képregény oldalain is újra találkozhatunk majd velük.

De mitől is olyan agyament ez az ötlet? Nos attól, hogy az ominózus képregény egy Vissza a jövőbeTransformers crossover lesz, vagyis Marty és a doki az Autobotok világába csöppen bele.

Az első körben csak négyrészesre tervezett képregény történetét Cavan Scott írja, míg a rajzokat Juan Samu veti majd papírra. A sztori pedig egy vadonatúj Autobotról fog szólni, aki nem más, mint Gigawatt. Hogy jön a képbe Marty és tudós barátja? Úgy, hogy Gigawatt valójában az időgép maga.

Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan miről fog szólni a történet, de az eddig napvilágot látott részletek alapján Martynak ezúttal azért kell vissza utaznia a múltba (majd a jövőbe majd ki tudja, hová…), hogy megakadályozza az Álcák egy múltban megtervezett cselszövését.

Bár a Vissza a jövőbe és a Transformers is a ’80-as évek terméke, a két franchise olyan mértékben különbözik egymástól, hogy elsőre nagyon fura belegondolni, milyen lehet majd ez a crossover. Ha azonban a képregény sikeres lesz, a jövőben további hasonló történetek születhetnek, amelyekben Marty és a doki más népszerű franchise-ok hőseivel találkozhatnak.