Michael Mann nevéhez több izgalmas krimi is fűződik, ám kétségtelenül az egyik legütősebb rendezése az 1995-ös Szemtől szemben, amely néhány napig még elérhető a Netflixen.

Mann filmje ennél parádésabb szereposztást már nem is kaphatott volna, hiszen a főszerepben két igazi legenda, Robert De Niro és Al Pacino látható. A Szemtől szemben történetében egy kiváló nyomozó és egy mesterbűnöző “párviadala” bontakozik ki. 

Vincent Hanna Los Angeles egy rendkívül aggasztó ügyén dolgozik, a szálak pedig Neil McCauley bandájához vezetnek, és bár a két szembenálló férfi a legjobbak a szakmájukban, mégis egyfajta tisztelettel tekintenek egymásra.

A 60 millió dollárból készült produkció 187 millió dolláros bevételt hozott, De Niro és Pacino párosa mellett pedig többek között Natalie Portman, Jon Voight, Ashley Judd, Val Kilmer, Jeremy Piven és William Fichtner láthatók a főszerepekben.

Mindemellett a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 83, míg a nézők 94 százalékra értékelték a filmet, a hazai közönség pedig 91 százalékot adott rá a Mafabon.

A Szemtől szemben május 31-én lesz utoljára megtekinthető a platformon, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | krimi | thriller

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő... több»