Jön a Netflixre az Az ördög Pradát visel című 2006-os amerikai vígjáték-dráma David Frankel rendezésében.

A forgatókönyv, melyet Aline Brosh McKenna írt, Lauren Weisberger 2003-as regényének alapján készült. Meryl Streep alakítja Miranda Priestly-t, egy hatalmas divatmagazin szerkesztőjét, Anne Hathaway pedig Andrea "Andy" Sachs-t, egy egyetemista végzős hallgatót, aki New Yorkba megy, és megkapja Priestly társ asszisztensének állását.

Miután  2006. június 22-én debütált a Los Angeles-i Filmfesztiválon, a filmet 2006. június 30-án mutatták be az Egyesült Államok mozijaiban. A film pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, Streep alakítása széles körű elismerést szerzett, több díjat és jelölést is bezsebelt, köztük a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat - mozifilm vígjáték vagy musical kategóriában, valamint jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjára. Hathaway és Emily Blunt is kedvező kritikákat kaptak. A film világszerte több mint 326 millió dollárt hozott a konyhára, 41 milliós költségvetésével szemben, és a 12. legnagyobb bevételt hozó film volt 2006-ban.

Bár a film a divat világában játszódik, és említést tesz az ebben a szcénában ismert márkákról és személyiségekről, a legtöbb tervező és más divatszakértő megtagadta a filmben való szereplést mert félt, hogy felbosszantja az amerikai Vogue főszerkesztőjét, Anna Wintour-t, akiről széles körben elterjedt, hogy róla mintázták  Priestly karakterét. Ennek ellenére sok tervező szívesen adta ruháit és kiegészítőit a filmhez, amitől Az ördög Pradát visel az egyik legdrágábban kosztümözött filmmé vált a filmtörténelemben. Wintour később legyőzte kezdeti szkepticizmusát,és úgy nyilatkozott, hogy tetszett neki a film, különösen Streep teljesítménye.

A Rotten Tomatoes kritikai portálra érkezett több mint 170 kritikai vélemény alapján a film 76%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva holnaptól már nézheted is!

dráma | szatíra | vígjáték

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a... több»