Margot Robbie filmet készít minden idők legnépszerűbb társasjátékából

Miután egy másik világhírű játékról sikerrel készített filmet, Margot Robbie újra produceri teendőket lát el! Ezúttal a Monopolyról szóló filmen dolgozik majd!

A Monopoly a világ legnépszerűbb társasjátékmárkája, globális ismertséggel. A világ több mint 100 országában kapható és 1935-ig visszamenőleg közel félmilliárd példányt adtak el belőle!

Robbie cége, a LuckyChap és partnerei, Tom Ackerley és Josie McNamara élőszereplős játékfilmet készítenek a mindenütt jelen lévő, ingatlanok ihlette társasjáték alapján. Természetesen a Hasbro Entertainment is kiveszi részét a produceri teendőkből.

A LuckyChap, amelynek korábbi projektjei közé tartozik az Én, Tonya és az Ígéretes fiatal nő is és a csapat a Barbie kasszasikere után igen nagy keresletnek örvend.

Mit tudunk a megvalósításról?

Egyelőre nem világos, hogy Robbie és társai hogyan tervezik a Monopoly kétdimenziós világát egy narratív történetté formálni és átemelni a 3D térbe. Az viszont nem meglepő, hogy a Lionsgate miért Robbie-ra és csapatára gondolt.

A LuckyChap nemrég készítette el a Barbie című kasszasikert, amely a Mattel imádott babáján alapult, és 2023 legnagyobb bevételt hozó filmje lett 1,4 milliárd dollárral világszerte.

A projekt bejelentése

A Lionsgate Motion Picture Group elnöke, Adam Fogelson anélkül, hogy részleteket osztott volna meg, utalt arra, hogy a LuckyChapnek "egyértelmű álláspontja" van a készülő Monopoly-filmről. A bejelentést a CinemaConon, a jelenleg Las Vegasban zajló éves mozis szakkiállításon tette. 

"Nem is tudnék jobb produkciós csapatot elképzelni ehhez a szeretett és ikonikus márkához, mint a LuckyChap" - mondta Fogelson - "Ők kivételes producerek, akik nagy átgondoltsággal és gondossággal választják ki a projektjeiket, és világos szempontokkal érkeztek. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy a LuckyChap teljes csapatával dolgozhatunk együtt azon, ami mindannyiunk szerint a következő kasszasikerük lehet."

Zev Foreman, a Hasbro Entertainment filmekért felelős vezetője elmondta: "A világ egyik legikonikusabb játékaként a Monopoly hihetetlen platformot biztosít a történetmesélési lehetőségekhez. Nagyon örülünk, hogy a LuckyChap és a Lionsgate egyedülálló elképzelése mellettünk áll, hogy a népszerű társasjátékkultúra e történelmi jelentőségű darabját a nagyvászonra vigyük."

Mit mond Robbie cége a projektről?

"A Monopoly egy csúcsminőségű ingatlan - a szóvicc teljesen szándékos" - mondta a LuckyChap - "Mint a legjobb IP-k, ez a játék is generációk óta világszerte visszhangot kelt, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Lionsgate és a Hasbro csodálatos csapataival együtt életre kelthetjük."