A napokban megérkezett a rég óta várt Top Gun 2: Maverick első előzetese, amelyet az idei San Diegó-i Comic Conon mutattak be.

Néhány szemfüles rajongó azonban máris kiszúrt egy apróbb változtatást, amely sokak számára talán kissé aggasztó lehet. Történetesen a főszerepet alakító Tom Cruise elmaradhatatlan pilótakabátjáról van szó, amelynek hátára hímzett nemzeti lobogók közül kettő nem ugyanaz, mint az 1986-os Top Gunban látható.

Többen fejezték ki aggályaikat, hogy ez nagy valószínűséggel a Kínai Kommunista Párt nyomására történhetett, mindezt azzal összefüggésben magyarázták, hogy a filmet a Paramounttal közösen gyártó Skydance lényegében a kínai Tencent vállalat érdekeltségébe tartozik.

Ugyanakkor ez az apróbb változtatás azzal is magyarázható, hogy az első részben Maverick édesapja kabátját viseli, „Far East Cruise 63-4” felirattal, a mostani felvarrt kitűzők pedig egyszerűen az előző részt lezáró eseményekre utal.

Az esetre egyelőre nem reagált a stúdió, mindenesetre a Top Gun: Maverick 2020. június 6-án érkezik majd a mozikba, Tom Curise mellett pedig olyan nevek is feltűnnek majd a filmben, mint Val KilmerMiles Teller és Jennifer Connelly.