Mark Hamill ítéletet mondott a Joker-szólófilm előzetesérőlA kép forrása: Movieweb

A napokban érkezett meg a Joker első előzetese, amelyet már most rendkívül pozitív visszajelzés fogadott.

Bár a rövid bejátszás egyfajta bemutatkozásként is tekinthető, legalábbis egyelőre nem sokat lehet kihámozni, miről is szól majd konkrétan a film története. Annyi bizonyos azonban, hogy Joaquin Phoenixszel a főszerepben és Todd Phillips rendezésében egy teljesen új irányt vesz majd a karakter.

A produkció első ránézésre ugyanis pont attól az eszköztől válik meg, amely a műfaj egyik meghatározó eleme, mégpedig a látvány. Így az új Joker film egy kemény pszicho-drámának ígérkezik, amelyben egy karakter teljes mentális összeomlásának lehetnek szemtanúi a nézők.

A filmmel kapcsolatban nemrégiben Joker kilencvenes évekbeli jellemét meghatározó színész, Mark Hamill is ítéletet is ítéletet mondott. Hamill kölcsönözte ugyanis a hangját a karakternek a kilencvenes években futott Batman animációs sorozatban.

„Egy finoman ördögi karakter + egy zseniális színész + egy briliáns író/rendező = IGEN, JÖHET!!!”, írta egyik közösségi oldalán a színész.

A filmmel kapcsolatban máris felmerült, hogy a készítők számára hatalmas inspirációt jelentett az 1982-ben bemutatott A komédia királyaRobert De Niro-val a főszerepben. A dolog érdekessége az, hogy Phoneix a filmben Jokerként feltehetően ugyanazt a kabátit viseli, amelyet annak idején De Niro által megformált Rupert Pupkin.

A Joker című film várhatóan fél év múlva, október 8-űn debütál a nemzetközi mozikban.