Mark Hamill végre elmondta, hogy készült az eredeti fénykard

Ugyan melyik igazán elhivatott Star Wars rajongó ne szeretne egy saját fénykardot építeni, és alighanem többen el is gondolkodtak már azon, miből is készült a klasszikus trilógiából ismert legendás fegyver, amelyet Anakin, majd fia, Luke Skywalker, legújabban pedig maga Rey is használ.

Még mielőtt azonban bárki azon kezdene el izgulni, hogy honnan is tudna különböző fókusz lencséket és kristályokat beszerezni, azoknak szeretnénk leszögezni, hogy a dolog közel sem ennyire „ördögi”.

Tény, hogy George Lucas annak idején az Egy új reménnyel törekedett minél ötletesebben és költséghatékonyabban megoldani a film díszletelemeit. Úgy tűnik azonban, hogy ez a törekvés magát a fénykardokat sem kerülte el. Mark Hamill ugyanis egy twitter bejegyzésben elárulta, hogy miből is készült minden idők egyik legmenőbb fegyvere.

Hagyjuk is a dobpergést, a fénykard váza lényegében nem más, mint egy 1940-es gyártmányú Graflex középformátumú filmes fényképezőgép vakujának a markolata. Ilyen fényképezőgépeket főként az újságírók használtak régebben.