Mark Ruffalo a Bosszúállók 2-ről A kép forrása: Photo © Marvel Studios

Az elmúlt másfél hónapban számtalan pletyka kapott szárnya a Bosszúállók: Ultron kora sztorijáról, Mark Ruffalo azonban a Total Filmnek adott interjújában új részleteket osztott meg a jövő tavasszal debütáló filmről.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a címszereplő Ultront maga Tony Stark (Robert Downey Jr.) hozza létre, azonban a teremtménye valamilyen okból kifolyólag az emberiség ellen fordul. Ruffalo a már említett interjúban ezt annyival egészítette ki, hogy az általa megformált karakternek, Bruce Bannernek van némi felelőssége abban, hogy Ultron öntudatra ébredve hatalomhoz jutott. „Banner a Stark-toronyban él. Együtt dolgozik [Starkkal], ahol Burce-nak saját laboratóriuma van. Olyan projekten munkálkodik, ami kiegészíti Tony sajátját, ez pedig a kísérlet baljós kimeneteléhez vezethet” - árulta el a színész.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az előzetesben látott Hulkbuster-páncélos Stark és Hulk miért csapnak össze, illetve hogy melyikük a felelős azért, hogy a kettejük dolgai idáig fajultak. Ehelyett a színész Banner és a Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegy (aka Natasha Romanoff) közötti viszonyról ejtett néhány szót.

„[Bruce] és Natasha kapcsolata elmélyül. Van valami hasonlóság közöttük, én elveszett lelkeknek látom őket.” Ami Bannert és Hulkot illeti, a színész elmondta, hogy a karaktere egyre magabiztosabb, de egy ponton, ahogy az az előzetesből is kiderülhetett, kicsúszik a lába alól a talaj. A film egyik fontos kérdése, hogy mennyire képes Burce kezelni Hulkot, ugyanis a visszaváltozás a dolgok nehezebbik része. „Hulk nem akarja átadni a helyét. Sokkal nehezebb visszatérni, mint átváltozni.” A karakter identitásválsága miatt Ruffalo szerint új oldaláról ismerhetjük majd meg Bannert. „Az egyetlen dolog, amitől Hulk fél, az Banner. Ez egy érdekes dinamika” - tette hozzá.

Bár az előzetes alapján a rajongók az első résztől némileg sötétebb folytatásra számítanak, a színész megnyugtatta őket mondván, a film rendezője,  Joss Whedon a humorról sem feledkezett meg.

A Bosszúállók: Ultron kora 2015. május 1-én debütál a mozikban.