Jack London kritikus- és közönségkedvenc adaptációja már a mozikban (Martin Eden)

A hazai mozikba is megérkezett Pietro Marcello filmje, a Martin Eden, mely a Velencei Filmfesztiválon egy csapásra meghódította a kritikusokat és a szakmát is.

A történet főhőse Martin Eden, aki fiatal alkotóként mindent megtesz, hogy az irodalom legnagyobbjai közé kerülhessen, ebbéli szándékától senki nem tántoríthatja el. Szakadatlanul küzd, hogy végre kitörhessen a gyerekkora óta a családját sújtó szegénységből, közben azonban identitásbeli válságával is szembe kell néznie, hiszen a felemelkedés egyben a gyökerekkel való szakítást is jelenti. Vajon milyen áldozatokat követel Martintól a siker, és vajon képes lesz-e meghozni azokat a döntéseket, melyekkel valóra válthatja gyerekkori álmait? 
A 76. Velencei Filmfesztiválon bemutatott dráma főszereplőjét alakító Luca Marinelli alakításáért megkapta a legjobb színésznek járó díjat. A Pietro Marcello rendezésében készült film Jack London azonos című, első alkalommal 1909-ben publikált nemzetközi sikert arató regényének harmadik filmadaptációja, mely a premierjét követően kiváló kritikai és nézői fogadtatásban részesült.
"Egy gyönyörű film, mind történetében, mind látványában, nagyszerű elegye a politikai, az epikus drámák és a romantikus filmek műfajainak." - Álvaro de Luna (Espinof)

A film rendezői székét Pietro Marcello foglalhatta el (Martin Eden, Bella e perduta), míg a főbb szerepeket Luca Marinelli, Carlo Cecchi, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato, Marco Leonardi, Denise Sardisco és Carmen Pommella alakítják. A forgatókönyvet Maurizio Braucci és Pietro Marcello szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Luca Marinelli a Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat (Volpi Cup).
  • A Martin Eden Jack London 1909-ben megjelent azonos című regényének adaptációja.
  • A Martin Eden forgatása 2018. májusában és júniusában zajlott Nápolyban, Olaszországban.
  • A film világpremierje 2019. szeptember 2-án volt a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol versenyben volt a fesztivál fődíjáért, az Arany Oroszlánért. A premiert követően az alkotást a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
  • A film nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. A Martin Eden jelenleg 80 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. február).

Hazai premierdátum: 2020.04.23.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

65 Martin Eden  (2019)

dráma | romantikus

Martin Eden fiatal alkotóként mindent megtesz, hogy az irodalom legnagyobbjai közé kerülhessen, ebbéli szándékától senki nem tántoríthatja el. Szakadatlanul küzd, hogy végre... több»